Νικοπολίδης για γκολ Μπέκαμ κόντρα στην Ελλάδα – «Έκανα μισό βήμα αριστερά και αυτό ήταν λάθος»

Νικοπολίδης για γκολ Μπέκαμ κόντρα στην Ελλάδα – «Έκανα μισό βήμα αριστερά και αυτό ήταν λάθος»

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της Εθνικής μίλησε για την αλησμόνητη εκτέλεση φάουλ του Ντέιβιντ Μπέκαμ που έστειλε την Αγγλία στο Μουντιάλ του 2002, παραδεχόμενος ότι ήταν λάθος του να κάνει μισό βήμα αριστερά.

Είκοσι χρόνια πέρασαν από την ιστορική γκολάρα του Ντέιβιντ Μπέκαμ κόντρα στην Εθνική μας (2-2), η οποία χάρισε στην Αγγλία την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2002. Μετά τον Άγγλο σούπερ σταρ, ο οποίος συγκινήθηκε ακούγοντας τη μετάδοση από εκείνο το γκολ, την αξέχαστη εκείνη φάση κλήθηκε να σχολιάσει και ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος σ’ εκείνο το παιχνίδι ήταν κάτω από τα γκολπόστ.

Ο 50χρονος πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και της Εθνικής μίλησε στη «Sun Sport» για το πώς βίωσε ολόκληρη την φάση λέγοντας πως το μισό βήμα αριστερά που έκανε ήταν αυτό που στέρησε από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μια μεγάλη νίκη.

«Δεν αισθανόμουν κάτι πριν από την εκτέλεση. Όταν κάποιος σουτάρει από τόσο μεγάλη απόσταση είναι πολύ πιο εύκολο να βρει τη γωνία πίσω από το τείχος. Είναι επίσης πολύ δύσκολο να περάσεις την μπάλα από το τείχος και να την κάνεις να πάει στην άλλη πλευρά.

Η μπάλα πέρασε πάνω από το τείχος, αλλά δεν πήγε στη γωνία που φύλαγαν οι παίκτες, πήγε στη δική μου. Έκανα ένα μικρό βήμα προς τα αριστερά και όταν έκανα αυτό το μισό βήμα η μπάλα πέρασε και άλλαξε κατεύθυνση προς τη γωνία μου. Ωστόσο, έχοντας τοποθετήσει το κορμί μου προς τ’ αριστερά, όντας εκείνη τη στιγμή πολύ κουρασμένος για να γυρίσω προς την άλλη πλευρά, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Το λάθος μου ήταν αυτή η μικρή κίνηση θεωρώντας ότι σημαδεύει τη γωνία πίσω από το τείχος. Το πρόσεξε; Το είχε στο μυαλό του; Δεν μπορώ να το ξέρω.

Θα μπορούσα να μείνω στη θέση μου. Αλλά επειδή είμαι ένα άτομο που του αρέσει το ρίσκο και αναλαμβάνει την ευθύνη, δεν θα έμενα στη γωνία μου για να προστατεύσω τον εαυτό μου. Θέλω να κάνω κάτι παραπάνω για να βοηθάω την ομάδα μου» είπε αναλυτικά ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ