Και η Ελβετία στη λίστα των ομάδων που αρνούνται να παίξουν με τη Ρωσία

Και η Ελβετία στη λίστα των ομάδων που αρνούνται να παίξουν με τη Ρωσία

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει την αντίδραση σχεδόν όλου του πλανήτη, με τις περισσότερες χώρες να έχουν απομονώσει ήδη τους Ρώσους.

Ολοένα και μεγαλώνει η λίστα των ευρωπαϊκών ομάδων που δεν θέλουν να αγωνιστούν με την Εθνική Ρωσίας σε επίσημο ή φιλικό παιχνίδι, μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία την περασμένη Πέμπτη (24/02).

Μετά τις ομοσπονδίες της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ιρλανδίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Σουηδίας, ήταν η σειρά της Ελβετίας να ξεκαθαρίσει πως δεν θέλει να παίξει με τους Ρώσους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελβετικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου αναφέρει:

«Όλα όσα έγιναν, όχι μόνο παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και τις παγκόσμιες αξίες του ποδοσφαίρου, όπως η προώθηση φιλικών σχέσεων. Ανησυχούμε για όσους πλήττονται στην Ουκρανία, πόσο μάλλον για την Ουκρανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και όλα τα μέλη της. Η SFV υποστηρίζει την θέση της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Σουηδίας, που απαιτούν τον αποκλεισμό της Εθνικής Ρωσίας από τα play off των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Σε συμπαράσταση αυτών των ομοσπονδιών, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Ελβετίας αρνείται να δώσει είτε φιλικό, είτε επίσημο αγώνα κόντρα στην Ρωσία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ