Μπιλάρδο : «Ο Μέσι πρέπει να πάρει το Μουντιάλ για να φτάσει τον Μαραντόνα»

Μπιλάρδο : «Ο Μέσι πρέπει να πάρει το Μουντιάλ για να φτάσει τον Μαραντόνα»

Ο Κάρλος Μπιλάρδο αποθέωσε τον Λιονέλ Μέσι, αλλά τόνισε πως δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στην τριάδα των κορυφαίων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών, γιατί δεν έχει κατακτήσει το Μουντιάλ.

Ο προπονητής που οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Μουντιάλ το 1986, Κάρλος Μπιλάρδο, αποθέωσε τον Λιονέλ Μέσι χρίζοντας τον ως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή παγκοσμίως, αλλά δεν τον συμπεριέλαβε στο Top-3 όλων των εποχών, καθώς δεν έχει κατακτήσει το Μουντιάλ.

Ο 79χρονος τεχνικός τόνισε πως για να φτάσει ο συμπατριώτης του στο επίπεδο των Πελέ, Ντιέγκο Μαραντόνα και Γιόχαν Κρόιφ πρέπει να οδηγήσει την «αλμπισελέστε» στην κορυφή του κόσμου για πρώτη φορά μετά από το 1986.

«Τι μπορώ να πω; Είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Δεν υπάρχει άλλος σαν κι αυτόν. Για να φτάσει στο επίπεδο των Μαραντόνα, Πελέ, Κρόιφ, ο Μέσι πρέπει να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Κρόιφ δεν το κατέκτησε, ωστόσο ήταν τόσο ξεχωριστός παίκτης που μεταμόρφωσε την εθνική Ολλανδίας. Ο Μέσι πάντοτε συγκρινόταν με τον Μαραντόνα. Για να φτάσει στο ίδιο επίπεδο, πρέπει να φέρει το κύπελλο στην Αργεντινή», δήλωσε ενώ αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχεται ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα από τα Μέσα της πατρίδας του:

«Αυτό αλλάζει με τίτλους, όμως, η ιστορία αυτή λέει πολλά και για τον Τύπο. Υπάρχει Τύπος υπέρ του και ΜΜΕ εναντίον του. Πάντα έτσι ήταν. Με τους παίκτες που έχει η Αργεντινή, με τον Μέσι, η εθνική ομάδα είναι καλά. Αυτό που χρειάζεται είναι απόλυτη ελευθερία, χωρίς αμυντικές υποχρεώσεις».

Παράλληλα, ο Μπιλάρδο έχρισε την Αργεντινή φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ, μαζί με τις Βραζιλία, Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία.

Τέλος μίλησε για τη συντριβή με 6-1 από τους «φούριας ρόχας» στο φιλικό που έγινε στις 27 Μαρτίου και τόνισε πως πρέπει να προβληματίσει άπαντες, αλλά φάνηκε καθησυχαστικός γιατί συνέβη σε φιλικό και όχι σε επίσημο παιχνίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ