Mαντσίνι: «Στόχος η κατάκτηση του Μουντιάλ το 2026»

Mαντσίνι: «Στόχος η κατάκτηση του Μουντιάλ το 2026»

Την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2026 έθεσε ως βασικό στόχο της Εθνικής Ιταλίας ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Υψηλές είναι οι βλέψεις στην Εθνική Ιταλίας για την επόμενη τετραετία, με τους Ατζούρι να σκοπεύουν όχι μόνο συμμετοχή στο επόμενο Μουντιάλ το 2026 αλλά και την κατάκτηση του, όπως τόνισε ο προπονητής της ομάδας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, σε ποδοσφαιρικό φόρουμ στην Ρώμη.

Έπαθε και έμαθε  όπως φαίνεται από τον αποκλεισμό «σοκ» από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ που υπέστη η πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Διαβάστε επίσης: Ο κύριος Μπαλτάκος θα αναγκαστεί να λογοδοτήσει και να συμμορφωθεί…

Οι Ατζούρι κατάφεραν  να «σηκώσουν κεφάλι» σχετικά γρήγορα και στο Nations League να παρουσιαστούν αυτοί που πρέπει τερματίζοντας στην πρώτη θέση του ομίλου μπροστά από Ουγγαρία, Γερμανία και Αγγλία και παίρνοντας το εισιτήριο για το Final-4 της διοργάνωσης.

Το γεγονός αυτό δείχνει πως πλέον έχουν αφήσει πίσω τους το «κάζο» του αποκλεισμού από το Μουντιάλ του 2022 και έχουν σηκώσει μανίκια για να κυνηγήσουν νέους στόχους, με τον πιο βασικό από όλους να «πατήσουν» στην κορυφή του κόσμου το 2026, όπως δήλωσε ο τεχνικός της χώρας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μαντσίνι:

Για τους στόχους της ομάδας: «Θα πρέπει να περιμένουμε άλλα τέσσερα χρόνια αλλά ο στόχος είναι να πάμε στις Ηνωμένες Πολιτείες και να πάρουμε το Μουντιάλ»

Για την επιτυχία στον Nations League: «Αξίζαμε την κατάκτηση αυτού του στόχου, νικήσαμε την Αγγλία που έχει δυνατότητες να πάρει το Μουντιάλ στο Κατάρ. Οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα σε μία περίπλοκη περίοδο από πλευράς φόρμας.»

Για την απόφαση του να παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής Ιταλίας: «Όλοι ήταν καλοί μαζί μου και αυτό με έπεισε να παραμείνω στην τεχνική ηγεσία μετά από την αποτυχία μας να πάμε στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Επιπλέον, το να κατακτήσεις κάτι με την εθνική ομάδα της χώρας σου, και μάλιστα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, είναι το πιο ωραίο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί σε κάποιον σε αυτή τη δουλειά»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ