Ο κύριος Μπαλτάκος θα αναγκαστεί να λογοδοτήσει και να συμμορφωθεί…

Ο κύριος Μπαλτάκος θα αναγκαστεί να λογοδοτήσει και να συμμορφωθεί…

Κινούμενος θεσμικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιχειρεί να ξηλώσει το καθεστώς που έχει εγκαθιδρυθεί στην ΕΠΟ

Ας αρχίσουμε από θέματα που είναι απλά. Βγάζει ανακοίνωση ο Ολυμπιακός κατά της διαιτησίας και καλείται από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα σε απολογία. Βγάζει ανακοινώσεις η ΑΕΚ για τη διαιτησία και δεν τρέχει απολύτως τίποτα.

Αν διαβάσει κανείς το περιεχόμενο των ανακοινώσεων αντιλαμβάνεται αμέσως ότι αυτά που λέει η ΑΕΚ είναι απολύτως δυσφημιστικά και σε κάθε περίπτωση δικαιολογούν την κλήση. Ωστόσο κλήση για απολογία της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν υπάρχει.

Το πιο εύκολο είναι να μιλήσει κανείς για δυο μέτρα και δύο σταθμά. Προκαλεί εντύπωση γιατί ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν κάλεσε σε απολογία την ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο άνθρωπος είναι τακτικός δικαστής φαϊ φυσικά δεν έχει υποχρέωση να παρακολουθεί στενά την αθλητική επικαιρότητα.

Τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις εδώ και χρόνια; Κάποιοι υπάλληλοι της ΕΠΟ του προσκομίζουν τα αποκόμματα με τις ανακοινώσεις των ομάδων και στη συνέχεια αυτός αποφασίζει για τις κλήσεις σε απολογία.

Είναι προφανές ότι στην προκειμένη περίπτωση το βάρος δεν μπορεί να πέσει στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Όπως φαίνεται, από την ΕΠΟ… ξεχάστηκαν και δεν του έστειλαν το σύνολο των ανακοινώσεων των ΠΑΕ που αφορούσαν στη διαιτησία.

Αν δεν είναι έτσι τότε μετά την επιστολή Βαγγέλη Μαρινάκη ο κύριος Μπαλτάκος ως πρόεδρος της ΕΠΟ οφείλει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να διαβεβαιώσει ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας είχε λάβει γνώση και για την ανακοίνωση της ΑΕΚ.

Ακόμα περισσότερο και για να μη μένουν σκιές έχει την υποχρέωση να μας εξηγήσει ποιος είναι αυτός ο εσωτερικός μηχανισμός της Ομοσπονδίας που ενημερώνει τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Πιο πιθανό είναι να δείτε το αυτί σας χωρίς καθρέφτη παρά να προχωρήσεις σε τέτοιου είδους εξηγήσεις και ενημέρωση ο Τάκης Μπαλτάκος. Στην ΕΠΟ τα πράγματα εξελίσσονται με βάση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κύριος Μπαλτάκος απέναντι σε αυτούς που τον έστειλαν στην προεδρική καρέκλα.

Αυτός είναι και ο λόγος που ετοιμάζεται να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την UEFA και την οριστική μελέτη στο θέμα του CEO της Ομοσπονδίας. Παρά το ότι ρητά προβλέπεται από την οριστική μελέτη αλλά και από τις συστάσεις που του έγιναν από την UEFA ότι για την πλήρωση της θέσης απαιτείται διεθνής διαγωνισμός.

Ο κύριος Μπαλτάκος επιχειρεί να το παραβλέψει, τοποθετώντας εκ νέου στη θέση αυτή τον κύριο Φιλιππούση. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ προκειμένου να εξυπηρετήσει τους εντολείς του επιχειρεί να αρθεί πάνω από τις δεσμεύσεις δεσμευτικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ομοσπονδία.

Με την έννοια αυτή είναι κατανοητό γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζητεί από τον Πρωθυπουργό της χώρας, τον Υπουργό Επικρατείας και τον υφυπουργό Αθλητισμού να πάρουν θέση. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Αντιμετωπίζοντας το θέμα θεσμικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας τους θέτει όλους προ των ευθυνών τους.

Στο εξής κανείς δεν δικαιούται να λέει ότι δεν γνώριζε. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα δεν μιλάμε για μία σύγκρουση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας και τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Πρόκειται για μία σύγκρουση ανάμεσα σε αυτούς που κινούνται θεσμικά θέλοντας να εξυγιάνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και σε αυτούς που κινούνται καταστρατηγωντας κανονισμούς και δεσμεύσεις λειτουργώντας εξωθεσμικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κλείσιμο