Εκεί θα αντιμετωπίσει το Γιβραλτάρ η εθνική μας ομάδα για τα προκριματικά του Euro 2024

Εκεί θα αντιμετωπίσει το Γιβραλτάρ η εθνική μας ομάδα για τα προκριματικά του Euro 2024

Η ομοσπονδία του Γιβραλτάρ ανακοίνωσε πως οι αγώνες της εθνικής της ομάδας στα προκριματικά του Euro 2024 θα γίνουν στην πόλη Φάρο της Πορτογαλίας.

Το Γιβραλτάρ θα παίξει τους προκριματικούς του αγώνες για το Euro 2024, κυρίως με τη Γαλλία, στο Φάρο (Πορτογαλία), όπως ανακοίνωσε σήμερα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (GFA).

Η επιλογή αυτή οφείλεται στο τέλος μιας ειδικής εξουσιοδότησης που είχε εκδοθεί από την UEFA η οποία του επέτρεπε να παίζει στο Victoria Stadium. Οι εργασίες ανακατασκευής του νέου εθνικού σταδίου στο Γιβραλτάρ θα ξεκινήσουν «το δεύτερο εξάμηνο του 2023», ανέφερε η ομοσπονδία.

Διαβάστε επίσης: Τεράστιες εκπλήξεις Μίτσελ στο Μπακού! (pics)

Από τον Σεπτέμβριο του 2018, το Γιβραλτάρ παίζει τους επίσημους διεθνείς εντός έδρας αγώνες του στο Victoria Stadium, βάσει «συγκεκριμένης εξαίρεσης που χορηγήθηκε από την UEFA», η οποία του επέτρεψε να παίξει σε αυτό το στάδιο, αν και δεν πληρούνταν ορισμένες προϋποθέσεις, «ειδικά όσον αφορά το φωτισμό, τη χωρητικότητα του γηπέδου και άλλα πιο τεχνικά σημεία υποδομής».

Η εξαίρεση αυτή χορηγήθηκε με την προϋπόθεση ότι οι εργασίες για το νέο γήπεδο θα ξεκινήσουν το 2020-2021. Λόγω της πανδημίας του Covid-19, οι εργασίες καθυστέρησαν, με συνέπεια, η UEFA έχει παρατείνει την άδεια της μέχρι το τέλος του Nations League του 2022, στις 26 Σεπτεμβρίου και τη συνάντηση Γιβραλτάρ-Γεωργία (1-2).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ