Αμετακίνητη η… παλιά φρουρά στην Πορτογαλία

Αμετακίνητη η… παλιά φρουρά στην Πορτογαλία

Δεν... κουνάει τις ηγετικές φυσιογνωμίες της εθνικής Πορτογαλίας ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ο οποίος περιέλαβε στις κλήσεις του τόσο τον Κριστιάνο Ρονάλντο όσο και τον Πέπε.

Τις ελάχιστες δυνατές αλλαγές αποφάσισε να κάνει ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στη μετά Σάντος εποχή για την εθνική Πορτογαλίας Ο Ισπανός πρώην τεχνικός του Βελγίου, στις πρώτες κλήσεις του ως εκλέκτορας των Πορτογάλων, ακολούθησε εν πολλοίς συνταγή Σάντος, με ελάχιστες αλλαγές.

Τρεις αλλαγές περιλαμβάνουν οι κλήσεις του Μαρτίνεθ, ενόψει των προκριματικών αγώνων του 10ου ομίλου για το Euro 2024 κόντρα σε Λιχτενστάιν και Λουξεμβούργο, στις 23 και 26 Μαρτίου αντίστοιχα.  Αυτό σημαίνει πως θα δούμε το ρόστερ της ομάδας που κατέβηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, εκτός από τρεις παίκτες.

Οι Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ρικάρντο Όρτα και Αντρέ Σίλβα θα μείνουν εκτός και θα αντικατασταθούν από τους Ντιόγκο Λέιτε, Γκονσάλο Ινάσιο και Ντιόγκο Ζότα, με τον παίκτη της Λίβερπουλ να είναι ο μεγάλος άτυχος αφού έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο λόγω τραυματισμού.

Από τη λίστα των κλήσεων, το μάτι πέφτει όπως είναι λογικό στον 38χρονο Κριστιάνο Ρονάλντο και τον 40χρονο Πέπε, με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να αναφέρει χαρακτηριστικά πως δεν κρίνει από τις ηλικίες αλλά από τις εμπειρίες και τις παραστάσεις των παικτών του από μεγάλα ματς:

«Ξεκίνησα κοιτάζοντας τη λίστα του Κατάρ. Ξέρω ότι ο Ρονάλντο είναι ένας πολύ αφοσιωμένος παίκτης. Είναι δική μου εκτίμηση. Ένας παίκτης σαν αυτόν φέρνει εμπειρίες, είναι μια πολύ σημαντική προσωπικότητα για την ομάδα. Δεν κοιτάζω την ηλικία ή άλλες πτυχές. Ο Κριστιάνο έχει την ευκαιρία να βοηθήσει την ομάδα και να μεταδώσει την εμπειρία του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ