Γκέτσε: «Η Γερμανία πρέπει να κάνει ένα βήμα τη φορά ενόψει Euro»

Γκέτσε: «Η Γερμανία πρέπει να κάνει ένα βήμα τη φορά ενόψει Euro»

Δεν γίνονται... θαύματα σύμφωνα με τον Μάριο Γκέτσε.

Ένα βήμα τη φορά πρέπει να κάνει η Εθνική Γερμανίας σύμφωνα με τον Μάριο Γκέτσε, προκειμένου να ανακάμψει από το απογοητευτικό Μουντιάλ, και να μην επιτρέψει να αποσπαστεί η εστίασή της, καθώς «χτίζει» μια ομάδα ενόψει της φιλοξενίας του Euro 2024. Τα «πάντσερ» αποκλείστηκαν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ στη φάση των ομίλων, όπως και στη διοργάνωση της Ρωσίας το 2018, και θέλουν να φτιάξουν ένα σύνολο που θα ενθουσιάσει τους Γερμανούς φιλάθλους στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της επόμενης χρονιάς.

«Έχουμε το Euro ακριβώς μπροστά μας, αλλά είναι σημαντικό να κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να το προσεγγίσουμε όλο αυτό, τα θέματα και το ποδόσφαιρό μας, βήμα-βήμα» δήλωσε ο 30χρονος μεσοεπιθετικός σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του σαββατιάτικου φιλικού με το Περού στο Μάιντς. Στη συνέχεια, η ομάδα του Χάνσι Φλικ, η οποία έχει προκριθεί απευθείας στην τελική φάση του Euro 2024 ως διοργανώτρια, θα δώσει ακόμη ένα φιλικό με αντίπαλο το Βέλγιο, στις 28 Μαρτίου στην Κολωνία.

Διαβάστε επίσης: Γιατί απέκλεισαν Άρη και Βόλο από την συνάντηση με τον Μπένετ; Ποιον άκουσε ο Μπαλτάκος και…

Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός έχει καλέσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αρκετά νέα πρόσωπα γι’ αυτά τα δύο φιλικά, ωστόσο διατήρησε επίσης τον έμπειρο άσο, ο οποίος σημείωσε το νικητήριο γκολ στον τελικό του Μουντιάλ του 2014. Ο Γκέτσε επέστρεψε πέρυσι στην εθνική ομάδα, ύστερα από πενταετή απουσία.

Αναφορικά με την -τετράκις πρωταθλήτρια κόσμου- εθνική Γερμανίας, η οποία έχει απογοητεύσει τους φιλάθλους της, καθώς έχει αποκλειστεί νωρίς στις τελευταίες τρεις διοργανώσεις που συμμετείχε (σ.σ. «αποχαιρέτησε» στους «16» το προηγούμενο EURO), ο Γκέτσε τόνισε: «Μαθαίνεις από τις προκλήσεις και από τις όχι τόσο καλές στιγμές. Τα πράγματα δεν θα γίνονται πάντα καλύτερα στο ποδόσφαιρο. Επομένως μαθαίνεις και μεγαλώνεις».

Και ο ίδιος, όμως, είχε αρκετά… σκαμπανεβάσματα στη δική του καριέρα. Μετά το Μουντιάλ του 2014 δυσκολεύτηκε να διατηρήσει θέση βασικού στην Μπάγερν Μονάχου, στην οποία εντάχθηκε το 2013, προερχόμενος από την Ντόρτμουντ, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Μπορούσια, αλλά η νέα θητεία του στην ομάδα δεν ήταν το ίδιο επιτυχημένη με την πρώτη. Κατάφερε, ωστόσο, να… αναστήσει την καριέρα του, παίζοντας για δύο χρόνια στην Ολλανδία με τη μορφή του δανεισμού στην Αϊντχόφεν, προτού επιστρέψει πέρυσι στη Γερμανία για λογαριασμό της Άϊντραχτ Φρανκφούρτης.

«Είμαι χαλαρός (σχετικά με το Κατάρ). Αυτό είναι το καλό με το ποδόσφαιρο. Μπορείς γρήγορα να προχωρήσεις» συνέχισε ο Γκέτσε, για να καταλήξει: «Το βλέμμα μας πηγαίνει μόνο προς το μέλλον και προσπαθούμε να πάρουμε το καλύτερο από όλες τις εμπειρίες μας. Αυτό κάνω εδώ και μερικά χρόνια και θα συνεχίσω να κάνω».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ