Ιταλία – Αγγλία 1-2: «Λιοντάρια» στη Νάπολη με ιστορικό Κέιν

Ιταλία – Αγγλία 1-2: «Λιοντάρια» στη Νάπολη με ιστορικό Κέιν

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Euro 2024 η Αγγλία, πανηγυρίζοντας μια μεγάλη νίκη απέναντι στην Ιταλία στη Νάπολη με 2-1. Ιστορική βραδιά για τον Χάρι Κέιν που έγινε ο πρώτος σκόρερ της εθνικής, όλων των εποχών.

Η Αγγλία έφυγε με το «διπλό» από το «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», επικρατώντας της Ιταλίας με 2-1 και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τα προκριματικά του Euro 2024. Έγραψε ιστορία ο Χάρι Κέιν καθώς με το γκολ που πέτυχε έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για τα «Τρία Λιοντάρια» με 54 γκολ.

Οι Άγγλοι προηγήθηκαν με 2 γκολ από το ημίχρονο, χάρη στα τέρματα των Ράις και Κέιν, με τους Ιταλούς να καταφέρνουν να μειώσουν με τον Ρετέγκι νωρίς στο δεύτερο μέρος αλλά να μην μπορούν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης μέχρι το φινάλε.

Διαβάστε επίσης: Επιχείρηση Ρέαμπτσιουκ: Πως ο Ραμόν και ο Κανός έφεραν… πίσω τον Μολδαβό

Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 13ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κέιν έκανε το σουτ, η μπάλα από κόντρα έφτασε στον Ράις, με τον παίκτη της Γουέστ Χαμ να νικάει τον πεσμένο Ντοναρούμα για το 0-1. Οι Ιταλοί προσπάθησαν να απαντήσουν, στο 39′ έχασαν ευκαιρία με τον Ρετέγκι και ένα λεπτό αργότερα η Αγγλία ζήτησε πέναλτι για χέρι του Ντι Λορέντσο. Ο διαιτητής είπε «παίζεται», ωστόσο μετά από παρέμβαση του VAR καταλογίστηκε η παράβαση. Ο φορ της Τότεναμ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2, γράφοντας παράλληλα ιστορία, φτάνοντας τα 54 γκολ με τη φανέλα της εθνικής του.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που ήθελαν για να ξαναμπούν στο ματς στο 56ο λεπτό, όταν ο Ρετέγκι με σουτ μέσα από την περιοχή σκόραρε για το 1-2. Κι ενώ απέμενε αρκετός χρόνος μέχρι το φινάλε, οι Άγγλοι αμύνθηκαν σωστά, στο 80′ έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής το Σο, ωστόσο τίποτα δε άλλαξε μέχρι το τέλος.

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Τολόι, Ατσέρμπι, Σπινατσόλα, Μπαρέλα (62′ Κριστάντε), Ζορζίνιο (69′ Τονάλι), Βεράτι (88′ Σκαμάκα), Μπεράρντι (62′ Πολιτάνο), Ρετέγκι, Πελεγκρίνι (69′ Νιόντο)

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Φίλιπς, Ράις, Μπέλιγχαμ (85′ Γκάλαγκερ), Σακά (85′ Τζέιμς), Κέιν, Γκρίλις (69′ Φόντεν (81′ Τρίπιερ)

Τα αποψινά αποτελέσματα για την 1η αγωνιστική:

3ος Όμιλος:

Ιταλία – Αγγλία 1-2
Βόρεια Μακεδονία – Μάλτα 2-1

8ος όμιλος

Καζακστάν – Σλοβενία 1-2
Δανία – Φινλανδία 2-1
Σαν Μαρίνο – Βόρεια Ιρλανδία

10ος όμιλος

Βοσνία – Ισλανδία 3-0
Πορτογαλία – Λίχτενσταϊν 4-0
Σλοβακία – Λουξεμβούργο 0-0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ