Ξεκάθαρος ο Μαγκουάιρ: «Αποτυχία, αν δεν κατακτήσουμε το EURO 2024»

Ξεκάθαρος ο Μαγκουάιρ: «Αποτυχία, αν δεν κατακτήσουμε το EURO 2024»

Εθεσε ψηλά τον πήχη ο Μαγκουάιρ...

Ο Χάρι Μαγκουάιρ εξέφρασε την άποψη ότι θα είναι αποτυχία για την εθνική Αγγλίας, εάν δεν κατακτήσει το τρόπαιο στο EURO 2024, ύστερα από την πρόοδο που έχει δείξει στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις. Ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος ήταν μέλος των ομάδων των «τριών λιονταριών» που έφτασαν στον τελικό του EURO 2020, στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 και στους «8» του πρόσφατου Μουντιάλ στο Κατάρ, δήλωσε σχετικά σε βρετανικά ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι έχουμε τους παίκτες για να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Έχω τη νοοτροπία ότι «εάν δεν κατακτήσουμε τη διοργάνωση, είναι αποτυχία». Έχω βρεθεί σε τρεις μεγάλες διοργανώσεις τώρα και έχω έρθει τόσο κοντά».

Η Αγγλία ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του EURO 2024, επικρατώντας 2-1 εκτός έδρας της -κατόχου του τίτλου- Ιταλίας, και πλέον προετοιμάζεται να υποδεχθεί αύριο (27/3) την Ουκρανία στο Γουέμπλεϊ. «Προφανώς, πρέπει πρώτα να προκριθούμε από έναν δύσκολο όμιλο, ήρθαμε στην Ιταλία και πήραμε ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο 30χρονος σέντερ μπακ και συνέχισε:

«Είμαστε σε καλή θέση. Όμως, αυτές οι μεγάλες διοργανώσεις κρίνονται σε μικρές λεπτομέρειες. Νομίζω ότι παίξαμε πραγματικά καλά στο Μουντιάλ και, τελικά, αποκλειστήκαμε από μια καλή γαλλική ομάδα. Επομένως, είναι κάτι, πάνω στο οποίο δουλεύουμε… Διαθέτουμε τόσο πολύ ταλέντο και τόσους πολλούς νεαρούς παίκτες που έρχονται από πίσω».

Αναφορικά με τη δική του σεζόν, στην οποία ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ, Έρικ τεν Χαγκ, προτιμά να χρησιμοποιεί στο κέντρο της άμυνας τους Λισάντρο Μαρτίνες και Ραφαέλ Βαράν, με αποτέλεσμα να μετράει μόνο 11 συμμετοχές στην εφετινή Premier League, ο Μαγκουάιρ τόνισε: «Θέλω να παίζω σε κάθε παιχνίδι για το σύλλογο και τη χώρα μου. Αισθάνομαι ότι είμαι αρκετά καλός για να παίξω σε υψηλό επίπεδο και το έχω αποδείξει αυτό τα τελευταία πέντε, έξι χρόνια τώρα. Η περυσινή σεζόν ήταν δύσκολη, αλλά έχω αποδείξει τον εαυτό μου στον Γκάρεθ (σ.σ. Σάουθγκεϊτ, ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας), έχω πάνω από 50 συμμετοχές… Αισθάνομαι ότι πραγματικά δεν χρειάζεται να αποδείξω τον εαυτό μου σε αυτό το επίπεδο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ