Ματέο Ρετέγκι: Έσπασε ένα «στοιχειωμένο» ρεκόρ και δείχνει έτοιμος να αναλάβει τα ηνία στην Ιταλία (vids)

Ματέο Ρετέγκι: Έσπασε ένα «στοιχειωμένο» ρεκόρ και δείχνει έτοιμος να αναλάβει τα ηνία στην Ιταλία (vids)

Οι «ατζούρι» προσπαθούν να λύσουν το επιθετικό τους πρόβλημα κάνοντας «Ιταλό» τον Ματέο Ρετέγκι που έσπασε ένα μεγάλο ρεκόρ.

Ματέο Ρετέγκι: Θα καταφέρει να γίνει ο νέος «killer» των Ιταλών;

Η Εθνική Ιταλίας το τελευταίο διάστημα είχε μεγάλο πρόβλημα στην επιθετική της γραμμή. Ο Ιμόμπιλε ποτέ δεν έφτασε εκεί που πίστευαν οι ειδικοί, ο Ρασπαντόρι -αν και ξεκίνησε δυνατά- δεν έχει εξελιχθεί άλλο στη Νάπολι -βλέποντας τον Οσίμεν μπροστά του μεταξύ άλλων- ενώ οι, Σκαμάκα, Πιναμόντι ακόμα δεν έχουν δικαιώσει τις προσδοκίες.

Διαβάστε επίσης: «Μένει στη Ρόμα ο Μουρίνιο, δεν ενδιαφέρεται για Παρί»

Ποιος λοιπόν θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά; Ο Ματέο Ρετέγκι. Γεννημένος στο Σαν Φερνάντο της Αργεντινής ο Ρετέγκι αν και στα 23 του, εντυπωσίαζε στα μέρη του έχοντας σε 51 συμμετοχές με την Τίγκρε 29 τέρματα και 3 ασίστ. Τη φετινή σεζόν δε, έχει σκοράρει 6 τέρματα σε 9 εμφανίσεις έχοντας γίνει το σημείο αναφοράς της ομάδας του.

Αν και ανήκει στη Μπόκα Τζούνιορς έκανε το αγροτικό του με άλλες ομάδες και φέτος με την Τίγκρε έχει ξεχωρίσει. Οι Ιταλοί λοιπόν -που είναι «μανούλες» σε αυτά- έψαξαν την περίπτωσή του, είδαν ότι ο παππούς του -από τη μεριά της μητέρας του-  ήταν μετανάστης στην Αργεντινή  και αν και αρχικά αγωνίζονταν με τα χρώματα των «αλμπισελέστε» δε μάσησαν, του έκαναν την πρόταση και τον έντυσαν στα μπλε. Ο ίδιος δε ξέρει καν τη γλώσσα, ωστόσο τα ιταλικά Μέσα συζητούν για αυτόν διαρκώς.

Ο Μαντσίνι τον κάλεσε και εκείνος τον δικαίωσε σπάζοντας ένα μεγάλο ρεκόρ

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι λοιπόν τον κάλεσε στους αγώνες των προκριματικών του Euro με Αγγλία εντός και Μάλτα εκτός και εκείνος τον δικαίωσε. Πως;

Σκοράροντας και με τους Άγγλους και με τη Μάλτα. Ονειρικό ντεμπούτο για τον 23χρονο ο οποίος έγινε ο πρώτος «Ιταλός» που σκοράρει μετά από 55 χρόνια δυο τέρματα στις δυο πρώτες του εμφανίσεις με τους «ατζούρι».

Αυτό κοινώς είχε συμβεί το 1968 τελευταία φορά με τον Πιερίνο Πράτι τότε (είχε σκοράρει κόντρα στη Βουλγαρία στις 6 και στις 20 Απριλίου).

Ο Ρετέγκι σκόραρε λοιπόν κόντρα στα «λιοντάρια» με ωραίο πλασέ στη δεξιά γωνία του Πίκφορντ ενώ σκόραρε και με τους Μαλτέζους με πολύ ωραία κεφαλιά μετά από κόρνερ.

Αν και έδειχνε τρακαρισμένος στην πρώτη του συμμετοχή με την Ιταλία βρήκε γρήγορα τα πατήματά του και έκανε αυτό που ξέρει καλά. «Μάτωσε» τα αντίπαλα δίχτυα!!

Ας δούμε όμως τα τεχνικά του χαρακτηριστικά

-Έχει ύψος 1.86 και είναι αρκετά δυνατός με τη μπάλα στα πόδια. Δεν μπορείς εύκολα να τον ρίξεις κάτω.

-Δεξιοπόδαρος, ταχύς, πολύ καλός κεφαλοσφαιριστής και αρκετά ελαστικός.

-Πολύ καλός με πλάτη, βλέπει γήπεδο και δεν είναι ατομιστής.

-Μαρκάρει τους αντίπαλους αμυντικούς, πρεσάρει γενικότερα και μοιάζει με «σκυλί» του πολέμου.

-Με καλή υποδοχή της μπάλας και επίσης με καλή ντρίμπλα.

-Επίσης, μπορεί να παίξει ως περιφερειακός επιθετικός ωστόσο του είναι πιο άνετο να βρίσκεται μέσα στο… κουτί και να υποδέχεται τη μπάλα για να σκοράρει.

-Μοιάζει με τον Ιμόμπιλε στα χαρακτηριστικά, μπορεί να μοιάζει όμως και με τον Βιέρι αφού δεν μπορείς να τον ρίξεις κάτω όπως είπαμε. Σωματοδομικά είναι σαν… τανκ.

Ρετέγκι: Ένας σκόρερ ολκής:

Το τέρμα με κεφαλιά κόντρα στη Μάλτα (από το 28 δεύτερο και μετά):

Κι αυτό κόντρα στην Αγγλία (από το 2.05 και μετά):

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΗΓΕΤΗΣ;

Δεν το γνωρίζουμε αυτό. Τα πρώτα του δείγματα ήταν θετικότατα αφού με την πρώτη ευκαιρία έβαλε γκολ. Ξέρει να βάζει τη μπάλα στα δίχτυα και το κάνει με μεγάλη ευχέρεια.

Ο Μαντσίνι τον εμπιστεύτηκε, εκείνος τον δικαίωσε. Το θέμα είναι να δούμε τι μπορεί να κάνει στη συνέχεια.

Προς ώρας είναι εδώ και δείχνει ότι μπορεί να γίνει ο ηγέτης στην επίθεση των Ιταλών.

Το 2/2 τα λέει όλα! Μια μεταγραφή στην Ευρώπη (ήδη έχει μπει στα ραντάρ πολλών κορυφαίων συλλόγων) μετά και όλα…μπορούν να πάρουν το δρόμο τους.

Επιμέλεια: Βασίλης Αγγελής

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ