Αυτοπροτάθηκε αφιλοκερδώς για την Εθνική Ουκρανίας ο Μπίλιτς

Αυτοπροτάθηκε αφιλοκερδώς για την Εθνική Ουκρανίας ο Μπίλιτς

Τεράστια κίνηση από τον Σλάβεν Μπίλιτς που αυτοπροτάθηκε έναντι μηδενικού αντιτίμου, για το πόστο του προπονητή της Εθνικής Ουκρανίας.

Οι Ουκρανία, δοκιμάζεται ακόμα από τις πολεμικές συγκρούσεις με τη Ρωσία. Το ποδόσφαιρο σαν μέρος της κοινωνικής ζωής πασχίζει και αυτό να βρει κάποια κανονικότητα εν μέσω του ζόφου του πολέμου.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή φαίνεται να προσφέρεται να γίνει ο Σλάβεν Μπίλιτς. Ο παλαίμαχος Κροάτης ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής, είναι παιδί της γενιάς του πολέμου στην πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία, οπότε ξέρει καλά τι σημαίνει πόλεμος και ανάγκη για αλληλεγγύη.

Διαβάστε επίσης: Οι Ισπανοί αποκαλύπτουν ραντεβού Αταμάν με Παναθηναϊκό

Κάπως έτσι ο 56χρονος πλέον τεχνικός με την πλούσια προπονητική καριέρα, αυτοπροτάθηκε για τη θέση του Ομοσπονδιακού τεχνικού της Ουκρανίας και μάλιστα αφιλοκερδώς, σε μια συμβολική κίνηση με μεγάλη σημασία.

Λόγω της οικονομικής της φύσεως, ο Μπίλιτς θεωρείται ένα από τα φαβορί για τη θέση, λίγες μέρες αφού απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Γουότφορντ και κάπως έτσι είναι πολύ πιθανό να γίνει ο νέος σταθμός της καριέρας του.

Κάπως άλλοτε προπονητής των Χάιντουκ, Μπεσίκτας και Γουέστ Χαμ μεταξύ άλλων, αναμένεται να επιστρέψει σε πάγκο εθνικής ομάδας μετά το 2012 όταν και αποχώρησε από αυτός της πατρίδας του, Κροατίας (2006-2012).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ