Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Τέσσερις υποψηφιότητες για το 2027, το Μαρόκο φαβορί για το 2025

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Τέσσερις υποψηφιότητες για το 2027, το Μαρόκο φαβορί για το 2025

Οι ιθύνοντες εξετάζουν όλες τις υποψηφιότητες.

Η Αλγερία είναι επικεφαλής μιας λίστας τεσσάρων υποψηφιοτήτων για τη διοργάνωση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2027, την οποία ανακοίνωσε η συνομοσπονδία αφρικανικού ποδοσφαίρου (CAF), με το Μαρόκο να φαίνεται πλεόν ως φαβορί για το τουρνουά του 2025.

Η CAF ανέφερε ότι έλαβε προτάσεις υποψηφιότητας από τις, Αλγερία, Μποτσουάνα, Αίγυπτο και μια κοινή υποψηφιότητα από την Κένυα, την Τανζανία και την Ουγκάντα για το τουρνουά του 2027.

Η CAF όμως δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιος θα αντικαταστήσει τη Γουινέα ως οικοδέσποινα για το 2025. Από τη Γουινέα αφαιρέθηκε πέρυσι τι δικαίωμα φιλοξενίας αφού διαπιστώθηκε ότι ήταν πολύ πίσω στην κατασκευή υποδομών.

Η Αλγερία και το Μαρόκο είναι οι δύο κορυφαίες υποψήφιες χώρες για το 2025, αλλά με την Αλγερία να αναδεικνύεται τώρα ως υποψήφια και για το τουρνουά του 2027, ο δρόμος ανοίγει στο Μαρόκο για να αναλάβει τη φιλοξενία των τελικών του 2025 και στη συνέχεια στην Αλγερία για το τουρνουά δύο χρόνια μετά.

Οι τελικοί του Κυπέλλου Εθνών του 2023 ήταν να διεξαχθούν στην Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά μεταφέρθηκαν για τον Ιανουάριο του επόμενου έτους λόγω των φόβων ότι η περίοδος των βροχών θα επηρεάσει το τουρνουά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ