Μπιέλσα: «Σε κανέναν σύλλογο δεν θα είχα αυτούς τους παίκτες»

Μπιέλσα: «Σε κανέναν σύλλογο δεν θα είχα αυτούς τους παίκτες»

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα μίλησε για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του στον πάγκο της Εθνικής Ουρουγουάης.

Ο νέος προπονητής της Εθνικής Ουρουγουάης, Μαρσέλο Μπιέλσα, τόνισε πως αποφάσισε να αναλάβει τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού, επειδή είδε στη «σελέστε» την πιο ταλαντούχα ομάδα παικτών με την οποία θα μπορούσε να συνεργαστεί.

Ο Αργεντινός, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία μετά την αποχώρηση του Ντιέγκο Αλόνσο μετά την αποτυχία της Ουρουγουάης να φτάσει στους «16» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2026. «Δεν έπρεπε να… πειστώ. Μου αρέσει η ομάδα που εκπροσωπεί τη χώρα τα τελευταία χρόνια», ανέφερε στην επίσημη παρουσίασή του την Τετάρτη (17/5) και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν χώρες που συνδυάζουν την επίγνωση της δύναμής τους, των δυνατοτήτων τους και την ενισχύουν μέσω της φαντασίας. Η Ουρουγουάη έχει τους παίκτες για να καλλιεργήσει αυτά τα στοιχεία. Η διοίκηση ενός συλλόγου είναι δουλειά συνεχούς παρέμβασης και η Εθνική Ομάδα είναι δουλειά γρήγορης συγκέντρωσης ταλέντων υψηλού επιπέδου.

Ένα από τα πράγματα που σκέφτηκα πολύ, είναι πως δεν θα είχα μια ομάδα παικτών σαν αυτούς που έχει η Ουρουγουάη αυτή τη στιγμή, σε κανέναν άλλο σύλλογο που θα μπορούσε να μου προσφέρει δουλειά». Ο πρώην προπονητής της Λιντς, ο οποίος οδήγησε την ομάδα στην Premier League μετά από 16 χρόνια απουσίας, επιστρέφει στους πάγκους μετά την αποχώρησή του από τον σύλλογο τον Φεβρουάριο του 2022.

«Είμαι χωρίς δουλειά για πάνω από ένα χρόνο και χρησιμοποίησα αυτό το διάστημα για να κατανοήσω καλύτερα μερικά από τα νέα πράγματα που έχει να προσφέρει το ποδόσφαιρο», πρόσθεσε ο 67χρονος ο οποίος πέρασε στο παρελθόν απ’ τους πάγκους της Εθνικής Αργεντινής και της Χιλή στα Μουντιάλ του 2002 και του 2010, αντίστοιχα.

«Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ήμουν επικεφαλής Εθνικών Ομάδων. Το ποδόσφαιρο, οι παίκτες έχουν αλλάξει αλλά προσπαθώ πάντα να ενσωματώνω νέα πράγματα, νέες ιδέες». Ο Μπιέλσα θα ξεκινήσει τη θητεία του με δύο εντός έδρας φιλικά κόντρα στη Νικαράγουα και την Κούβα τον επόμενο μήνα και έχει ήδη προγραμματίσει πώς θα προσεγγίσει τους αγώνες.

«Έχω δημιουργήσει στο μυαλό μου κάποιες δοκιμές, με τρεις παίκτες ανά θέση ή τέσσερις. Μέσα σε αυτή την ομάδα των 33 ή 40 παικτών, θα επιλέξω αυτούς που γνωρίζω λιγότερο και θα τους χρησιμοποιήσω τις εννέα ημέρες του Ιουνίου για να εξοικειωθώ μαζί τους…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ