Πρόεδρος FFF: «Με αρχηγό τον Εμπαπέ για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Πρόεδρος FFF: «Με αρχηγό τον Εμπαπέ για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ο Πρόεδρος της γαλλικής Ομοσπονδίας, Φιλίπ Ντιαλό, εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο Κιλιάν Εμπαπέ θα είναι μέλος της Εθνικής ομάδας της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου.

Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι (26/7-11/8), ο Φιλίπ Ντιαλό που εξελέγη χθες (10/6) πρόεδρος της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FFF) μέχρι τον Δεκέμβριο 2024- μετά από ψηφοφορία στη γενική συνέλευση της FFF-, τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Le Monde», ότι ελπίζει ο Κιλιάν Εμπαπέ να ηγηθεί της ομάδας της Γαλλίας στους Αγώνες:

«Ο Κιλιάν θέλει να συμμετέχει, να είναι σημαντικός και να μας βοηθήσει να νικήσουμε», είπε.

Η ομάδα τη Γαλλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο δεν κατάφερε ούτε για να ξεπεράσει τη φάση των ομίλων, με συνολικά παρουσία μία νίκη, δύο ήττες:

«Στους προηγούμενους Αγώνες βυθιστήκαμε και δεν θέλω να μας ξανασυμβεί. Δεν είμαστε οικοδεσπότες εδώ και έναν αιώνα και πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία για να γράψουμε ιστορία», σημείωσε ο Φιλίπ Ντιαλό.

Υπό αυτή την έννοια, η παρουσία του Εμπαπέ είναι καθοριστική. Μόνο τρεις ποδοσφαιριστές άνω των 23 ετών μπορούν να επιλεγούν και ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν πρέπει να είναι ένας από αυτούς:

«Υπάρχει ανώτερο εθνικό συμφέρον που πρέπει να κυριαρχήσει. Όλος ο κόσμος θα μας προσέχει. Πρέπει να παρατάξουμε την καλύτερη ομάδα, με αρχηγό τον Κιλιάν. Θέλει να αφήσει την κληρονομιά του και να κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο», τόνισε ο πρόεδρος της FFF στη Le Monde.

«Πρέπει να κάνουμε δουλειά για να πείσουμε. Πρέπει να τους κάνεις να δουν τη σημασία του να μπορείς να έχεις τους καλύτερους κατά τη διάρκεια αυτών των δύο εβδομάδων αγώνων. Μέχρι το τέλος της χρονιάς πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα», κατέληξε ο Φιλίπ Ντιαλό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ