Κούμαν: «Μπορούμε να κερδίσουμε το τρόπαιο»

Κούμαν: «Μπορούμε να κερδίσουμε το τρόπαιο»

Ο Ρόναλντ Κούμαν μίλησε για τη μάχη της Ολλανδίας με την Κροατία.

Η Ολλανδία φιλοξενεί το Final-4 του 3ου Nations League κι έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα μεγάλο τρόπαιο μετά από 35 χρόνια και την κατάκτηση του EURO 1988, όταν ήταν ακόμη ποδοσφαιριστής ο σημερινός προπονητής της, Ρόναλντ Κούμαν.

Οι «οράνιε» υποδέχονται σήμερα (14/6) την Κροατία στον πρώτο ημιτελικό που θα διεξαχθεί στο «De Kuip» του Ρότερνταμ κι ο Κούμαν στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη (13/6) στη μεγάλη στιγμή για την Ολλανδία για να κερδίσει έναν τίτλο.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη ανατροπή με Ντόρσεϊ!

«Μπορούμε να κερδίσουμε ένα τρόπαιο στη χώρα μας. Το περιμέναμε με ανυπομονησία εδώ και πολύ καιρό. Υπάρχουν τέσσερις ισχυρές χώρες και δεν έχουμε πολλά να διαλέξουμε μεταξύ μας. Πρέπει να είμαστε πολύ καλοί απέναντι σε μια δυνατή Κροατία. Παίζουν μαζί εδώ και χρόνια και είναι νικητές. Αν δείξουμε ισχυρή νοοτροπία, έχουμε μια καλή ευκαιρία.

Σε κάθε διοργάνωση που μπορείς να κερδίσεις, δίνεις τα πάντα. Γιατί αν δεν το κερδίσεις οι παίκτες θα σκέφτονται αργότερα: «Ήταν πολύ κρίμα που δεν κερδίσαμε»». Ο Κούμαν επιβεβαίωσε ότι ο Τζάστιν Μπίλοου θα ξεκινήσει κάτω από τα γκολπόστ της Ολλανδίας, παρά την επιστροφή του Άντρεις Νόπερτ από τραυματισμό.

Από την πλευρά του ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο για κάθε ποδοσφαιριστή να βρει την ενέργεια για να παίξει στο Nations League μετά από μία τόσο επίπονη μακράς σεζόν, όμως πρόσθεσε πως τόσο ο ίδιος, όσο και οι συμπαίκτες του αισθάνονται ότι έχουν έναν πολύ σημαντικό στόχο μπροστά τους.

«Μπορεί να είναι δύσκολο να βρούμε ενέργεια στο τέλος της σεζόν, αλλά στην περίπτωσή μας θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το τρόπαιο. Δέκα παίκτες είχαν παίξει και στον τελικό του 2019 (σ.σ. ήττα 1-0 απ’ την Πορτογαλία) και θέλουν να το πάρουμε αυτή τη φορά.

Δεν νιώθαμε ότι παίζαμε για ένα Κύπελλο τότε. Τώρα είναι πιο αληθινό. Μετά την ήττα στον τελικό από την Πορτογαλία, συνειδητοποιήσαμε ότι έπρεπε να το είχαμε χειριστεί καλύτερα. Ήταν η πρώτη έκδοση του τουρνουά, δεν ξέραμε πραγματικά πώς ή τι. Τώρα το συναίσθημα είναι σίγουρα εκεί. Θα θέλαμε να κερδίσουμε το τρόπαιο αν και η Κροατία είναι μια δύσκολη ομάδα για να νικήσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ