ΗΠΑ: Επιστροφή Μπέρχαλτερ στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών

ΗΠΑ: Επιστροφή Μπέρχαλτερ στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών

Aλλαγή στον πάγκο των ΗΠΑ με τον Γκρεγκ Μπέρχαλτερ να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας.

Σε απόσταση… αναπνοής από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, που θα διεξαχθεί στη Βόρεια Αμερική (Καναδάς, ΗΠΑ, Μεξικό), οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να ανακτήσουν τη σταθερότητα.

Έχοντας αυτό κατά νου, η Αμερικανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (U.S. Soccer) αποφάσισε την Παρασκευή (16/6) να επαναφέρει στον πάγκο της και έως το 2026 τον προπονητή Γκρεγκ Μπέρχαλτερ, ο οποίος είχε (αναγκαστεί να) εγκαταλείψει τη θέση του στην αρχή της χρονιάς.

Ο 49χρονος προπονητής πέρασε μια περίοδο «αναταραχής» τον περασμένο Μάρτιο μετά από κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία, που χρονολογούνταν από το 1992. Αντιμέτωπος με την αδυναμία συλλογής αξιόπιστων στοιχείων στην έρευνα που διεξήχθη από ανεξάρτητη εταιρεία, ο Μπέρχαλτερ είχε τελικά απολυθεί και στη συνέχεια αποκαταστάθηκε.

Ο αθλητικός διευθυντής ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, Ματ Κρόκερ, ηγήθηκε μιας ενδελεχούς διαδικασίας αναζήτησης και πήρε την απόφαση να διορίσει τον Μπέρχαλτερ ως επικεφαλής προπονητή.

Κατά τη διαδικασία αναζήτησης, ο Κρόκερ χρησιμοποίησε έναν συνδυασμό δεδομένων και συνεντεύξεων για να αξιολογήσει πολλούς Αμερικανούς και διεθνείς υποψήφιους και να διαπιστώσει τις δυνατότητές τους να επιτύχουν τις υψηλές φιλοδοξίες του αμερικανικού ποδοσφαίρου, που είναι να καθιερωθεί ως παγκόσμια δύναμη.

Ο Κρόκερ περιέγραψε τις ιδανικές ικανότητες για τον επικεφαλής προπονητή, οι οποίες περιλάμβαναν τη δημιουργία μόνιμων σχέσεων με το προσωπικό και τους παίκτες, τον σχεδιασμό μιας ταυτότητας με όραμα, την προώθηση της καινοτομίας και τη λήψη αποφασιστικών αποφάσεων.

Μέσα σε αυτές τις κατηγορίες χρησιμοποίησε προηγμένες αναλύσεις δεδομένων, εξελιγμένες μετρήσεις και μεθόδους πρόσληψης αιχμής για το προφίλ και την κατάταξη κάθε υποψηφίου. Κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων, οι υποψήφιοι αξιολογήθηκαν μέσω όλων αυτών των φίλτρων και πέρασαν από μια σειρά πρακτικών και ψυχολογικών δοκιμών.

«Όταν ξεκίνησα αυτήν την αναζήτηση, εστίασα στο να βρω κάποιον με το σωστό όραμα για να φτάσει αυτό το πρόγραμμα σε νέα ύψη το 2026», δήλωσε ο Κρόκερ.

«Ο Γκρεγκ έχει αυτό το όραμα, καθώς και την εμπειρία και τη νοοτροπία ανάπτυξης εντός και εκτός γηπέδου για να προχωρήσει αυτή η ομάδα μπροστά. Είμαι βέβαιος ότι είναι το κατάλληλο άτομο για τη δουλειά και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του».

«Η Αμερικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου διόρισε τον Γκρεγκ Μπέρχαλτερ να ηγηθεί της Εθνικής ομάδας ανδρών των Ηνωμένων Πολιτειών. στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2026 που θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό. Ο Μπέρχαλτερ φέρνει σχεδόν τρεις δεκαετίες εμπειρίας και είναι ο πρώτος στην ιστορία του αμερικανικού ποδοσφαίρου που παρευρέθηκε σε Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA ως παίκτης και προπονητής», ανακοίνωσε η Ομοσπονδία.

Επί του παρόντος, επικεφαλής προπονητής της Εθνικής Ανδρών των ΗΠΑ είναι ο Μπι Τζέι Κάλαχαν, ο οποίος θα συνεχίσει να ηγείται της ομάδας σ τη διάρκεια του Concacaf Gold Cup, που θα διεξαχθεί από τις 24 Ιουνίου έως τις 16 Ιουλίου σε χώρους σε όλη τη Βόρεια Αμερική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ