Euro 2023: Αποφασισμένη για «μάχη» η Εθνική νέων κόντρα στην Ισπανία

Euro 2023: Αποφασισμένη για «μάχη» η Εθνική νέων κόντρα στην Ισπανία

Η Εθνική νέων θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Ισπανία για να παραμείνει ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης.

Μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Νορβηγία, η Εθνική Νέων αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Ισπανίας (Παρασκευή 7 Ιουλίου, 19:00, Gozo Stadium) για την δεύτερη αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2023, το οποίο διεξάγεται στη Μάλτα.

Στην πρεμιέρα της στο EURO 2023, η Ισπανία επικράτησε 2-1 της Ισλανδίας στο Centenary Stadium του Ta’ Qali χάρη στα γκολ των Γκασιρόφσκι στο 16ο λεπτό και του Μπαρμπερά στο 47ο. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Θορστέινσον στο 92ο λεπτό. Οι Ίβηρες πλέον βρίσκονται στην κορυφή του δευτέρου ομίλου του EURO 2023 και ισοβαθμούν με τη Νορβηγία στους 3 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης: Ο Σλούκας που διχάζει και οι κανόνες του Ολυμπιακού

Η Ισπανία ολοκλήρωσε την πρώτη προκριματική φάση στην πρώτη θέση του ομίλου σε ισοβαθμία με το Βέλγιο (υπερτερούσε στη διαφορά τερμάτων) και στην Elite Round πήρε την πρόκριση και πάλι σε ισοβαθμία κατακτώντας την πρώτη θέση με τη Δανία (προκρίθηκε λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων). Στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της «Φούρια Ρόχα» βρίσκεται με τρία γκολ o Βίκτορ Μπαρμπέρα (Μπαρτσελόνα U19).

Την αυριανή αναμέτρηση, η οποία θα διεξαχθεί στο Gozo Stadium (φυσικός χλοοτάπητας, χωρητικότητα: 1.644 θεατές) θα διευθύνει ο Ισραηλινός διαιτητής Γιγκάλ Φρίντ με βοηθούς τον συμπατριώτη του Γιόσι Μπαμπάγιοφ και τον Λετονό Ντένις Σεβσένκο. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ισμαέλ Μπάρμπαρα από την Μάλτα.

Η προϊστορία της Εθνικής Νέων με την Ισπανία

Η Εθνική Ομάδα συναντά και πάλι στο δρόμο της σε τελική φάση U-19 EURO, την Ισπανία, με την οποία έχει αναμετρηθεί δύο φορές σε τελικό. Το 2007 και το 2012 η Ισπανία είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ (1-0). Οι Ίβηρες βρίσκονται στην κορυφή των κατακτήσεων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων με 8 κατακτήσεις σε 12 συμμετοχές και τελευταία κατάκτηση το 2019.

Αναλυτικά:

21 Ιουλίου 2007 – Φάση Ομίλων: Ελλάδα Ισπανία 0-0

27 Ιουλίου 2007 – Τελικός

Σκόρερ: 38’ Παρέχο

Γήπεδο: Linzer Stadion, Λίντς (Αυστρία)

Διαιτητής: Κλαούντιο Κιρτσέτα (Ελβετία)

Ελλάδα (Νίκος Νιόπλιας): Στρατηλάτης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Μονιάκης, Ιωαννίδης, Νίνης (51’ Παπάζογλου), Σιάκκας, Λαμπρόπουλος (75’ Κουτσιανικούλης), Παπαδόπουλος, Δημούτσος (48’ Σιόβας), Μήτρογλου.

Ισπανία (Χουάν Σαντιστεμπάν): Ασένχο, Ντίαζ, Καντέρο, Ετσάιντε, Τζιλ, Χοσέ, Αθπιλικουέτα, Κότο (64’ Ζαμόρα), Παρέχο (81’ Μπεροκάλ), Νσούε (64’ Μαρτίνεζ), Άαρον.

3 Ιουλίου 2012 – Φάση Ομίλων: Ελλάδα – Ισπανία 1-2 (66’ Διαμαντάκος / 30′ Χεσέ Ροντρίγκεθ, 40′ Οσέντε)

15 Ιουλίου 2012 – Τελικός

Σκόρερ: 80′ Χεσέ Ροντρίγκεθ

Γήπεδο: «Lilleküla», Ταλίν (Εσθονία)

Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία)

Ισπανία (Τζουλιέν Λοπετέγκι): Αριθαμπαλάγα, Χόνι, Ραμάλιο, Οσέντε, Γκριμάλδο, Όλιβερ Τόρες, Χοσέ Καμπάνια, Σούσο (71′ Ντένις Σουάρεθ), Χεσέ Ροντρίγκεθ (91′ Μπερνάτ), Ντεουλοφέου (84′ Χουάνμι), Πάκο Αλκάθερ.

Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Διούδης, Μαρινάκης, Μπουγαΐδης, Κουρμπέλης, Σταφυλίδης, Μπάλλας, Φουρλάνος (85′ Μπακασέτας), Γιαννιώτας, Μαυρίας, Κατίδης (90′ Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος (67′ Λυκογιάννης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ