Ιταλία : Ξεπέρασε τον Πίρλο ο Ντε Ρόσι

Ιταλία : Ξεπέρασε τον Πίρλο ο Ντε Ρόσι

Πολύ σημαντικό ήταν το χθεσινό παιχνίδι της Ιταλίας με την Σουηδία για τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι, καθώς ξεπέρασε σε συμμετοχές τον Αντρέα Πίρλο.

Το γκολ του Γιάκομπ Γιόχανσον έδωσε την νίκη την Παρασκευή (10/11) στην εθνική Σουηδίας και χάλασε μία πολύ σημαντική μέρα για τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι.

Ο Ιταλός μέσος έφτασε στο χθεσινό παιχνίδι τις 117 συμμετοχές (21 γκολ) με την Εθνική Ιταλίας, άφησε πίσω του τον Αντρέα Πίρλο, που πριν λίγες μέρες αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, με 116 και ανέβηκε στην τέταρτη θέση όλων των εποχών στην «σκουάντρα ατζούρα».

Μπροστά του βρίσκονται οι Πάολο Μαλντίνι με 126 συμμετοχές και Φάμπιο Καναβάρο με 136, οι οποίοι έχουν σταματήσει το ποδόσφαιρο. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο αειθαλής Τζιανλουίτζι Μπουφόν, που έχει αγωνιστεί σε 174 παιχνίδια με την εθνική του ομάδα και σε περίπτωση που η Ιταλία μείνει εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου, το παιχνίδι της Δευτέρας απέναντι στην Σουηδία ενδέχεται να είναι το τελευταίο του.

Ο 34χρονος μεσοαμυντικός πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τους «ατζούρι» στις 4 Σεπτεμβρίου του 2004 στο νίκη με 2-1 απέναντι στην Νορβηγία. Μάλιστα είχε ισοφαρίσει για τους Ιταλούς στο 4ο λεπτό του αγώνα.

Τέλος, ο Ντε Ρόσι αγωνίζεται στην Ρόμα από το 2001 και σε 572 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις έχει σκοράρει 59 φορές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ