Νέα Ζηλανδία – Νορβηγία 1-0: Έκανε την έκπληξη η οικοδέσποινα…

Νέα Ζηλανδία – Νορβηγία 1-0: Έκανε την έκπληξη η οικοδέσποινα…

Χάρη σε ένα πολύ όμορφο γκολ της Γουίλκινσον η Νέα Ζηλανδία επικράτησε με 1-0 της Νορβηγίας μπροστά σε περισσότερους από 42.000 φιλάθλους, στην πρεμιέρα του Μουντιάλ γυναικών.

Η Χάνα Γουίλκινσον, πέτυχε το πρώτο γκολ στο Μουντιάλ 2023 γυναικών, που άρχισε σήμερα στα γήπεδα της Αυστραλίας και την Νέας Ζηλανδίας, με μία μεγάλη έκπληξη.

Η 31χρονη επιθετικός της Μέλμπουρν Σίτι, σημείωσε το μοναδικό τέρμα (48′) στην νίκη με 1-0 της οικοδέσποινας Νέας Ζηλανδίας επί της Νορβηγίας, που είναι από τα φαβορί για να φθάσει στην ημιτελική φάση της κορυφαίας διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: Σέντερ-έκπληξη για τον Παναθηναϊκό!

Στο 90ο λεπτό, η Νέα Ζηλανδία έχασε μοναδική ευκαιρία να «κλειδώσει» την νίκη, αλλά η Πέρσιβαλ που αγωνίζεται στην Τότεναμ, δεν εκμεταλλεύθηκε το πέναλτι (σ.σ. από χέρι της Χάνσεν), καθώς έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της Μίκαλσεν.

Αυτή, ήταν η πρώτη νίκη για την Νέα Ζηλανδία σε Μουντιάλ, ενώ η αναμέτρηση διεξήχθη στο Εντεν Παρκ του Οκλαντ, παρουσία 42.137 θεατών, που αποτελεί και σχετικό ρεκόρ για ποδοσφαιρικό αγώνα στην Νέα Ζηλανδία, συμπεριλαμβανομένων και αγώνων ανδρών.

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ (Γίτκα Κλίμκοβα): Εσον, Μποτ, Αλι Ρίλεϊ, Στοτ (70` Μπάντζι), Μπόουεν, Μπορσιβάλ, Στέϊνμετζ, Ασετ, Χαντ (90`+3` Ρένι), Γουίλκινσον (86` Σάτσελ), Ιντια Ρίλεϊ.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ (Χέγκε Ρίισε): Μίκαλσεν, Χάνσεν, Μιέλντε, Μπιέλντε (90`+2` Σόνστεβολντ), Χάρβινκεν, Ενγκεν, Ρέϊτεν, Μάανουμ (74` Ρίσα), Χάνσεν, Χέγκερμπεργκ, Μπλάκσταντ (56` Χάαβι).







Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ