Τέσσερις υποψηφιότητες για τη διοργάνωση του Μουντιάλ γυναικών το 2027

Τέσσερις υποψηφιότητες για τη διοργάνωση του Μουντιάλ γυναικών το 2027

Η FIFA έχει λάβει τέσσερις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από υποψήφιους οικοδεσπότες για το 2027.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία ολοκληρώθηκε χθες (20/8) καθώς η Ισπανία κέρδισε την Αγγλία με 1-0 στον τελικό για να κατακτήσει τον παρθενικό της τίτλο. Το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών το 2027, θα είναι η 10η διοργάνωση του τουρνουά.

Η FIFA έχει λάβει τέσσερις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από υποψήφιους οικοδεσπότες για το 2027. Η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία έχουν υποβάλει κοινή εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη διοργάνωση του τουρνουά, ενώ η άλλη κοινή πρόταση περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει επίσης η Βραζιλία και η Νότια Αφρική.

Διαβάστε επίσης: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον Παναθηναϊκό: Σε αναμμένα κάρβουνα ο Αταμάν

Οι τελικές προτάσεις θα υποβληθούν τον Δεκέμβριο και στη συνέχεια η FIFA θα πραγματοποιήσει επιθεωρήσεις, ενώ οι οικοδεσπότες για το τουρνουά θα οριστούν στο συνέδριο της FIFA τον Μάιο του επόμενου έτους.

Όπως και η φετινή διοργάνωση στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, έτσι και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2027 θα συμμετέχουν 32 ομάδες. Το τουρνουά θα ξεκινήσει με μια φάση ομίλων (8 των 4 ομάδων) και να ακολουθούν αγώνες νοκ άουτ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ