Η Ερμόσο ζητά «παραδειγματικά μέτρα» για το φιλί από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας

Η Ερμόσο ζητά «παραδειγματικά μέτρα» για το φιλί από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας

Η Ισπανίδα παίκτρια εξέφρασε τα παράπονά της μέσω της FUTPRO.

Η Ισπανίδα Τζένι Ερμόσο ζήτησε να ληφθούν «παραδειγματικά μέτρα» κατά του προέδρου της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF) Λουίς Ρουμπιάλες μετά το φιλί του στα χείλη της μετά τη νίκη της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, ανακοίνωσε την Τετάρτη η ένωση FUTPRO.

Το περιστατικό – που συνέβη καθώς ο Ρουμπιάλες χάριζε στους παίκτες τα χρυσά τους μετάλλια αφού κέρδισαν την Αγγλία με 1-0 στον τελικό την Κυριακή – προκάλεσε οργή εντός και εκτός Ισπανίας και πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών της κυβέρνησης, ζήτησαν την παραίτησή του.

«Το σωματείο μου FUTPRO, σε συντονισμό με το πρακτορείο μου TMJ, φροντίζουν για την υπεράσπιση των συμφερόντων μου και έχουν αναλάβει ως συνομιλητές μου σε αυτό το θέμα», ανέφερε η Ερμόσο σε κοινή δήλωση που δόθηκε από το σωματείο και το πρακτορείο της.

«Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι πράξεις όπως αυτές που έχουμε δει δεν θα μείνουν ποτέ ατιμώρητες, ότι θα επιβληθούν κυρώσεις και ότι θα υιοθετηθούν τα υποδειγματικά μέτρα για την προστασία των γυναικών ποδοσφαιριστών από ενέργειες που πιστεύουμε ότι είναι απαράδεκτες».

Το FUTPRO θα συναντηθεί την ερχόμενη Δευτέρα με τη δεύτερη αναπληρώτρια αρχηγό της Ισπανίας, Γιολάντα Ντίαζ, για να διασφαλίσει ότι οι ενέργειες του Ρουμπιάλες θα έχουν «δεόντως κυρωθεί».
Το γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ισπανίας, Liga F, ζήτησε την απόλυση του Ρουμπιάλες και είπε ότι είχε υποβάλει καταγγελία στον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Αθλητισμού (CSD) για τις «πολύ σοβαρές ενέργειες και συμπεριφορά του».

«Το αφεντικό να πιάσει την υπάλληλό του από το κεφάλι και να τη φιλήσει στο στόμα απλά δεν μπορεί να γίνει ανεκτό», ανέφερε. «Οι δικαιολογίες που ακολούθησαν είναι, όπως το χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, «ανεπαρκείς».
Ο Ρουμπιάλες, ο οποίος αρχικά αποκάλεσε τους επικριτές του «ηλίθιους», απηύθυνε ένα βίντεο συγγνώμη αργά τη Δευτέρα, αλλά δεν κατάφερε να καταπνίξει τον σάλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ