Toν Σεπτέμβρη ο τελευταίος αγώνας της Ραπίνο με την Εθνική των ΗΠΑ

Toν Σεπτέμβρη ο τελευταίος αγώνας της Ραπίνο με την Εθνική των ΗΠΑ

Έτσι θα κλείσει ένα κύκλος στην σπουδαία καριέρα της Μέγκαν Ραπίνο.

Η Μέγκαν Ραπίνο θα παίξει τον τελευταίο της αγώνα για τη γυναικεία ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών στις 24 Σεπτεμβρίου σε φιλικό αγώνα με τη Νότια Αφρική στο Σικάγο, ανακοίνωσε την Τρίτη η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία των ΗΠΑ (USSF).

Η 38χρονη Ραπίνο, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών ότι θα αποσυρθεί όταν η σεζόν του National Women’s Soccer League (NWSL) τελειώσει τον Νοέμβριο.

Η βετεράνος μεσοεπιθετικός έπαιξε σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα, κερδίζοντας τον τίτλο το 2015 και το 2019, και βοήθησε τις ΗΠΑ να κατακτήσουν το χρυσό Ολυμπιακό στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Ήταν μία από τις τρεις Aμερικανίδες παίκτριες που έχασαν πέναλτι όταν οι ΗΠΑ αποκλείστηκαν από τη Σουηδία στα πέναλτι στην φάση των «16» του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

«Οι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι το τέλος της καριέρας μου θα έφερνε θλίψη, αλλά όταν αναπολώ τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια που παίζω αυτό το παιχνίδι, τα κυρίαρχα συναισθήματά μου είναι η χαρά και η ευγνωμοσύνη», δήλωσε η Ραπίνο σε δήλωση που εξέδωσε η USSF.

«Ήταν μια απίστευτη διαδρομή. Θα είναι ξεχωριστό να έχω αυτή την τελευταία ευκαιρία να παίξω για τη χώρα μου… και να έχω την ευκαιρία να ευχαριστήσω τις συμπαίκτριές μου και όλους όσοι με είχαν επηρεάσει ως άτομο και παίκτρια όλα αυτά τα χρόνια».

Η Ραπίνο θα κλείσει τη διεθνή της καριέρα με 203 συμμετοχές και αυτή τη στιγμή έχει 63 γκολ και 73 ασίστ για την εθνική ομάδα. Υπήρξε επίσης υπέρμαχος των δικαιωμάτων LGBT+ και της ίσης αμοιβής στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Η Ραπίνο έχει προγραμματιστεί να παίξει τον τελευταίο της αγώνα NWSL κανονικής σεζόν με την ΟΛ Ρέιν στις 6 Οκτωβρίου εναντίον της Ουάσινγκτον Σπίριτ στο Σιάτλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ