Λαμίν Γιαμάλ: ο πιτσιρικάς-φαινόμενο και ο μακρύς χειμώνας

Λαμίν Γιαμάλ: ο πιτσιρικάς-φαινόμενο και ο μακρύς χειμώνας

O Λαμίν Γιαμάλ μοιάζει με σημαία μιας φωτόλουστης γενιάς και είναι γεννημένος στις 13 Ιουλίου του 2007.

Παραμονή του αγώνα που διεξήχθη την Τετάρτη στη Γρανάδα. Ο Τιμούρ Κετσπάγια, παλιός γνώριμος και νυν τεχνικός της εθνικής Κύπρου, αφιερώνει ύμνους στην Ισπανία γιατί «έχει τον τρόπο να βγάζει νέους και στηρίζεται σε αυτούς. Τους δείχνει εμπιστοσύνη». Και είχε δίκιο ο Γεωργιανός τεχνικός αλλά για τον ίδιο, καλύτερα να μη …μιλούσε! Που λέει ο λόγος, δηλαδή. Η Ισπανία, σαρωτική απέναντι στην αναιμική Κύπρο, διέλυσε κάθε προσπάθεια άμυνας με το ευρύ 6-0.

Και μέσα σε αυτή την ομάδα με το πλούσιο ταλέντο και τα πιτσιρίκια, έλαμψε ένας 16 χρονος (!) που μοιάζει πως θέλει να ανοίξει τις πόρτες του Euro και ίσως να κλείσει αυτές ενός παγκοσμίου κυπέλλου της ηλικίας του. Μπερδευτήκατε; Η όλη ιστορία αφορά στον Λαμίν Γιαμάλ, έναν παίκτη που μοιάζει με σημαία μιας φωτόλουστης γενιάς και είναι γεννημένος στις 13 Ιουλίου του 2007.

Διαβάστε επίσης: Μιχάλης Λούντζης: Ο «παράγοντας Χ» του φετινού Ολυμπιακού (vids)

«Έχει αυτή την ιδιοφυΐα που λίγοι έχουν»

Ακριβώς 16 ετών και δύο μηνών! Κι όμως, παίζει με τη Μπαρτσελόνα και έχει κάνει δύο παρουσίες με την εθνική Ισπανίας – και τι παρουσίες αλήθεια! Ο Γιαμάλ ήταν η σπίθα που άναψε την επίθεση της Ισπανίας και αυτή πετούσε φωτιές. Εμοιαζε με ιδιοφυΐα όταν άγγιζε τη μπάλα και μοίραζε πάσες στους συμπαίκτες, είτε για να σημειώσουν γκολ είτε για να χάσουν, εν τέλει, κλασικές ευκαιρίες. Υπερβολές;

Δεν σταματούσε!
Οποιος παρακολούθησε τον αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2024 θα συμφωνεί πως ο συγκεκριμένος παίκτης έχει μπόλικο ταλέντο. Και δίψα να πετύχει, πασπαλισμένη με ωριμότητα μολονότι είναι τόσο μικρός σε ηλικία. Κοντά του είχε ένα άλλο νιάτο, τον Νίκο Γουίλιαμς , έναν …άνεμο 21 ετών. Εκκινούσε τις εφορμήσεις του από το κέντρο και δεν σταματούσε! Ηταν η έκπληξη του αγώνα και μάλιστα μοίρασε δύο ασίστ σε Γκάβι και Μερίνο, προτού συνεργαστεί με τον Γιαμάλ και ενθουσιάσουν παρέα το κοινό με τις επινοήσεις τους .

Όταν ο κόουτς της Ισπανίας, Ντε Λα Φουέντε, αντικατέστησε τον Γιαμάλ, προφανώς για να μην «φορτώσει» με παραπάνω λεπτά αγώνα, το χειροκρότημα όλων ήταν πολύ ζεστό και ταυτόχρονα έμοιαζε με καλωσόρισμα στον κόσμο των μεγάλων για έναν παίκτη μικρής ηλικίας.

«Έχει αυτή την ιδιοφυΐα που λίγοι έχουν. Ας είμαστε συνετοί, μπορεί να κάνει σημαντικά πράγματα αρκεί να είναι ταπεινός και κρατάει τα πόδια σου στο έδαφος. Αυτός ο τύπος ποδοσφαιριστή είναι διαφορετικός. Πρέπει να τον προστατέψεις, να τον εκπαιδεύσεις, να τον φροντίσεις Για το καλό του και για την ποδοσφαιρική Ισπανία. Το καλύτερο είναι να είμαστε όλοι προσεκτικοί και να πάμε ήρεμα», ήταν το μήνυμα του προπονητή. Θα έλεγε κάποιος πως η εθνική Ισπανίας βιώνει ένα ιδιαίτερο … baby boom. Είναι και ο Γκάβι αλλά και ο Μπάλντε στην εξίσωση. O ένας 19, ο άλλος 20, όλη μέλη μιας γενιάς που παίρνει τη σκυτάλη από την προηγούμενη και αυτό γίνεται με τρόπο ιδανικό. Υποδειγματικό. Χωρίς τριγμούς αναφορικά με το πώς εξελίσσεται στον χρόνο η εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Για το Μουντιάλ U-17
Και ο Λαμίν Γιαμάλ; Μπαίνει στο κλαμπ; ‘Η θα τον δούμε με άλλα παιδιά της ηλικίας του, τον Πάουλο Λάγκο, τον Χουάν Χερνάντεζ, τον Αλεχάντρο Γκρανάδο και αρκετούς άλλους να δίνουν μάχες στο παγκόσμιο κύπελλο κάτω των 17 ετών που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Ινδονησία τον Νοέμβριο και έως τις αρχές Δεκεμβρίου; Η κλήρωσή του θα γίνει αυτή την Παρασκευή, αλλά ας είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με το πού θα δούμε το αστέρι που αρχίζει να λάμπει. Γιατί ο Γιαμάλ δείχνει σαν να πατά όχι σε δύο αλλά σε τρεις (!) βάρκες.

Και ναι μεν θέλει να κατακτήσει με την Ισπανία το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από την πατρίδα του, αυτό του Μουντιάλ των μικρών, αλλά στον αντίποδα έχει ήδη μεγάλες υποχρεώσεις με τη Μπαρτσελόνα στην Ευρώπη και παράλληλα με την εθνική ομάδα που θα κλείνει τους αγώνες για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού. Ποιο …«παράθυρο» θα ανοίξει ο Λαμίν Γιαμάλ; Γιατί εκτός όλων των άλλων, ας έχουμε στο νου πως για τον Τσάβι δεν είναι απλά ένας ταλαντούχος παίκτης, αλλά ήδη μια σημαντική μονάδα. Βλέπετε, στις προηγμένες χώρες δίνουν χώρο και χρόνο στα ταλέντα που θαμπώνουν το κοινό!

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ