Με δύο τεράστιες απουσίες τα γήπεδα του Euro 2028 (pics)

Με δύο τεράστιες απουσίες τα γήπεδα του Euro 2028 (pics)

Νωρίτερα η UEFA ανακοίνωσε ότι Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία θα συνδιοργανώσουν το Euro του 2028, ενώ λίγη ώρα μετά έγιναν γνωστά και τα γήπεδα που θα χρησιμοποιηθούν με δύο μεγάλες απουσίες.

Γνωστή έγινε η λίστα των γηπέδων που θα φιλοξενήσουν το Euro 2028 σε Μεγάλη Βρετανία (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία) και Ιρλανδία.

Από αυτήν λείπει τόσο το «Όλντ Τράφορντ» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και το «Άνφιλντ» της Λίβερπουλ.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» από το εξωτερικό: «Ο Μπόατενγκ έχει πρόταση από ελληνική ομάδα»

Ο λόγος απουσίας του πρώτου είναι ότι υπάρχουν πλάνα ανακίνησης του τα οποία δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμα χρονικά και έτσι δεν εξασφαλίζεται ότι θα είναι έτοιμο για την αρχή της διοργάνωσης.

Ενώ το δεύτερο, όσο περίεργο και αν ακούγεται, δεν πληρεί τις προϋποθέσεις της UEFA. Συγκεκριμένα το μήκος του αγωνιστικού χώρου στην έδρα της Λίβερπουλ είναι 101 μέτρα, 4 μέτρα πιο κοντό από τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες είναι τα: «Wembley», «Etihad Stadium», «St James’ Park», «Tottenham Hotspur Stadium», «Villa Park»,«Hampden Park», «Principality Stadium»,  «Aviva Stadium» και τα«Casement Park» και «Everton Stadium»που αναμένεται να κατασκευαστούν τα επόμενα χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ