Ντεσάν: «Αφήστε ήσυχο τον Ζαΐρ-Έμερι, πετύχαμε τον στόχο μας όμως μένει ένας ακόμα»

Ντεσάν: «Αφήστε ήσυχο τον Ζαΐρ-Έμερι, πετύχαμε τον στόχο μας όμως μένει ένας ακόμα»

Ο Ντιντιέ Ντεσάν μίλησε για τον επόμενο στόχο της Γαλλίας, αλλά και για το νέο αστέρι της ομάδας, Γουόρεν Ζαΐρ-Έμερι.

«Μην το παρακάνετε, απλά αφήστε τον ήσυχο. Έχει την ικανότητα. Έχει μια σημαντική απήχηση, πρέπει να διατηρήσει την ηρεμία του. Θα μπορούσα να είμαι ο παππούς του και ο Ολιβιέ Ζιρού ο πατέρας του». Λόγια-έκκληση του Ντιντιέ Νεσάν προς τους δημοσιογράφους, σχετικά με τις συνεχείς ερωτήσεις για τον Γουόρεν Ζαΐρ-Έμερι, ο οποίος κλήθηκε την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά για τους προκριματικούς αγώνες του Euro 2024 με το Γιβραλτάρ (18 Νοεμβρίου/21:45 στη Νις) και την Ελλάδα (21 Νοεμβρίου/ 21:45 στην Αθήνα).

«Ο Γουόρεν Ζαΐρ-Έμερι από τη στιγμή που είναι εδώ, είτε είναι 17, 18, 19, 20 ετών, είναι από τους νεαρούς παίκτες. Δεν πρόκειται να έχω διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με αυτόν. Ίσως έχω περισσότερη επιείκεια. Το βάρος της φανέλας. Έχει τα πάντα αλλά πρέπει να γίνει φυσικά. Δεν πρόκειται να τον πιέσω άλλο. Αυτό θα σήμαινε ότι τον θεωρώ ξεχωριστά.

Νομίζω ότι έχει τη θέση του. Θέλω να κάνει πράγματα με αυτοπεποίθηση, με απελευθερωμένο τρόπο. Αν πρέπει να παίξει, αφήστε τον να κάνει το καλύτερο δυνατό. Δεν χρειάζεται να πιέσει τον εαυτό του. Αφήστε τον να μείνει μόνος του», είπε και συνέχισε, όταν τον προκάλεσαν να απαντήσει εάν κάποια ομοιότητα ανάμεσα σε εκείνον και τον παίκτη της Παρί Σεν Ζερμέν:

«Ωραία, ήμουν πολύ μεγαλύτερος από αυτόν όταν έφτασα. Δεν μου αρέσουν οι συγκρίσεις, ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετικά προφίλ και ιδιότητες. Είναι από τους πρώτους γιατί ήταν καλά προετοιμασμένος. Αποπνέει πολλή ωριμότητα, υπάρχουν παίκτες 30 ετών που δεν έχουν την ίδια ωριμότητα με αυτόν. Μπόρεσε να αποδίδει με συνέπεια».

Επιβεβαίωσε ότι ο Ιμπραχίμα Κονατέ, τραυματίας, δεν είναι πλέον στη λίστα της Γαλλίας, είπε για τον Μπαπέ ότι «αυτό που ζητάμε από έναν επιθετικό είναι να είναι αποφασιστικός. Αν υπάρχει κάποιος που είναι πολύ αποτελεσματικός, αυτός είναι ο Κιλιάν» και τόνισε:

«Πετύχαμε τον στόχο μας που είναι να προκριθούμε. Έχουμε ένα δεύτερο, το οποίο είναι να είμαστε στην πρώτη πεντάδα. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον τρεις βαθμούς. Κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί ότι θα μας δημιουργήσουν δυσκολίες. Δεν προετοιμάζομαι για το Euro. Έχουμε δύο προκριματικούς αγώνες. Υπάρχουν αυτά τα δύο ματς, αυτά του Μαρτίου πριν τη λίστα για το Euro. Το να έχεις επιπλέον απαντήσεις είναι ένας στόχος. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει εις βάρος των αποτελεσμάτων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ