Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία 2-0: Άρεσε η Εθνική του… Κωσταντέλια

Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία 2-0: Άρεσε η Εθνική του… Κωσταντέλια

Με τον Γιάννη Κωσταντέλια να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα με τον εθνόσημο και τον Γιώργο Γιακουμάκη να προσθέτει ακόμη ένα η Εθνική μας ομάδα επικράτησε με 2-0 σε φιλική αναμέτρηση επί της Νέας Ζηλανδίας και άφησε θετικά δείγματα πριν από το τεστ με την Γαλλία την προσεχή Τρίτη (21/11)...

Με τον Γιάννη Κωσταντέλια να συνδυάζει την πρώτη του συμμετοχή στο αρχικό σχήμα με την γαλανόλευκη με γκολ και τον Γιώργο Γιακουμάκη να προσθέτει και αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ η Εθνική μας ομάδα επικράτησε με 2-0 σε φιλική αναμέτρηση επί της Νέας Ζηλανδίας στη Ριζούπολη, αφήνοντας έτσι θετικά δείγματα πριν από το τεστ με την Γαλλία την προσεχή Τρίτη (21/11) στην «Opap Arena».

Θετικοί οι περισσότερες παίκτες του Πογετ με το σύνολο του Ουρουγουανού τεχνικού να δείχνει πως βρίσκεται σε καλό δρόμο ενόψει και των κρίσιμων αγώνων του Μαρτίου (μπαράζ Nations League) που θα κρίνουν και την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024.

Διαβάστε επίσης: Βγαίνουν τα εισιτήρια με Φράιμπουργκ και όποιος… προλάβει

Πως παρατάχθηκαν
Ο Γκουστάβο Πογετ επέλεξε τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα βρίσκονται οι Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος και Τσιμίκας. Στη μεσαία γραμμή ο Μάνταλος μαζί με το Κουρμπέλη και τον Μπακασέτα, ενώ στην επίθεση οι Μασούρας, Κωνσταντέλιας και Γιακουμάκης.

Η ενδεκάδα της Νέας Ζηλανδίας: Γουντ. Σμιθ, Μπίντον, Κέκεϊς, Μπελ, Γκάρμπετ, Πέιν, Στάμενιτς, Σινγκχ, ΜακΚόουατ και Γουντ.

Γρήγορος ρυθμός, αρκετές φάσεις και γκολ στο ξεκίνημα

Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε την αναμέτρηση αρκετά… φουριόζα καταγράφοντας την πρώτη μεγάλη στιγμή μόλις στο 6’. Πιο συγκεκριμένα ο Μπακασέτας βρέθηκε εκτός περιοχής και με ένα σουτ «κεραυνό» έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Μετά το προειδοποιητικό καμπανάκι για την άμυνα των Νεοζηλανδών, ήρθε και το 1-0 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τον Γιάννη Κωσταντέλια να συνδυάζει την πρώτη του συμμετοχή στο αρχικό σχήμα με γκολ. Ο άσος του ΠΑΟΚ έκανε σέντρα-σουτ από τα αριστερά, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Γουίντ, που αιφνιδιάστηκε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Τελευταία τελική στο πρώτο 15λεπτο για την Εθνική μας ήταν η κοντινή προβολή του Γιακουμάκη, η οποία πέρασε εκτός. Ένα διάστημα το στο οποίο το σύνολο του Πογετ μέτρησε πέντε τελικές έναντι μιας από πλευράς Νέας Ζηλανδίας.

Ο Γιακουμάκης έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην γαλανόλευκη

Η κυριαρχία της Εθνικής συνεχίστηκε φτάνοντας με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και σε ένα δεύτερο τέρμα. Έπειτα από κόρνερ του Τσιμίκα ο Γιακουμάκης πήρε το ριμπάουντ από την επέμβαση του Γουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

«Έσβησε» το ματς στην επανάληψη

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του ματς έπεσε αισθητά με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ενδεικτικό είναι ότι η πρώτη τελική στο δεύτερο 45λεπτο έγινε στο 62ο λεπτό με το σουτ του Φούντα, το οποίο όμως είχε απάντηση από τον Γουντ.

Τελευταία καλή στιγμή στο ματς το σουτ του Πέτρου Μάνταλου μέσα από την περιοχή στο 73′, με το 2-0 να μένει μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (70′ Μπουχαλάκης), Μάνταλος (90′ Τζαβέλλας), Μπακασέτας (70′ Γαλανόπουλος), Κωνσταντέλιας (57′ Φούντας), Μασούρας (57′ Πέλκας), Γιακουμάκης (57′ Παυλίδης).

Νέα Ζηλανδία: Γουντ, Μπίντον (83′ Σούρμαν), Σμιθ, Κακάτσε, Σινγκ, Στάμενιτς, Πάιν, Γκάρμπετ (71′ Τσάμπνες), Μπελ (71′ Λιούις), ΜακΚόβατ (83′ Μάτα), Γουντ (46′ Γουέιν).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ