Ιστορική νίκη για Γαλλία (14-0) – Στα γήπεδα της Γερμανίας Ολλανδία (1-0) και Ρουμανία (2-1)

Ιστορική νίκη για Γαλλία (14-0) – Στα γήπεδα της Γερμανίας Ολλανδία (1-0) και Ρουμανία (2-1)

Χωρίς να δείξει κανένα οίκτο η Γαλλία διέλυσε με 14-0 το Γιβραλτάρ και έγραψε ιστορία - Στην τελική φάση του Euro 2024 η Ολλανδία και η Ρουμανία έπειτα από τις νίκες κόντρα σε Ιρλανδία και Ισραήλ. Και τυπικά στα playoffs η Ελλάδα.

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε το Γιβραλτάρ κόντρα στους Γάλλους…

Λίγες ημέρες πριν την αναμέτρηση με την Εθνική μας ομάδα (21/11), οι «τρικολόρ» δεν έδειξαν κανέναν οίκτο απέναντι τους με το κοντέρ να γράφει… 14-0 στην μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της Γαλλίας.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβες» Κομίνη στο betarades.gr: «Οφσάιντ στο γκολ ο Μαουρίσιο – Το ματς έγινε 1-0 στα αποδυτήρια, διότι φοβήθηκα…» (vid)

Η δεύτερη μεγαλύτερη νίκη ήταν το μακρινό 1996 όταν και είχαν… σκορπίσει με 10-0 το Αζερμπαϊτζάν.

Με δέκα παίκτες οι φιλοξενούμενοι από το 18′.

Τα δυο αυτογκόλ των Σάντος και Μουλεί σε 3΄και 5΄έχτισαν βάσεις νίκης για τους Γάλλους, με τον Ζαΐρ Εμερί στο ντεμπούτο με την εθνική ομάδα να γράφει το 3-0 σε μια φάση μάλιστα που χτύπησε μη μπορώντας να συνεχίσει.

Στην συνέχεια την «σκυτάλη» πήραν οι Εμπαπέ (30΄), Κλος (34΄), Κομάν (36΄) και Φοφανά (37΄) διαμορφώνοντας έτσι το 7-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι «τρικολόρ» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό με τα γκολ των Αντριάν Ραμπιό, Κομάν, Ουσμάν Ντεμπελέ, Εμπαπέ και Ολιβιέ Ζιρού, να διαμορφώνουν το ιστορικό 14-0.

ΓΑΛΛΙΑ:
Μενιάν, Κλος, Ουπαμεκανό (81′ Σαλιμπά), Τοντιμπό, Τ. Ερναντέζ, Ζαΐρ Εμερί (20′ Φοφανά), Ραμπιό (67′ Καμαρά), Κομάν (74′ Ντεμπελέ), Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Μ. Τουράμ (66′ Ζιρού)

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ:
Κόουλινγκ, Σάρτζεντ, Ρ. Τσιπολίνα, Μουέλι, Σάντος, Τζ. Τσιπολίνα (61′ Μασκαρένιας), Πόσο, Ντε Χάρο, Ντε Μπαρ (81′ Κουμπς), Γουόκερ (61′ Τζόλεϊ), Λ. Κασιάρο

Στην τελική φάση του Euro η Ολλανδία – Και τυπικά στα playoff  η Ελλάδα

Το γκολ του Βέρχοστ ήταν αρκετό για την Ολλανδία ώστε να κάμψει την αντίσταση της Ιρλανδίας με 1-0, «τσεκάροντας» παράλληλα και το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2024. Οι Ολλανδοί ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και βρήκαν το γκολ σε μία αντεπίθεση στο 11ο λεπτό. Ακολούθως είχαν και δοκάρι, όντας το «αφεντικό» καθ΄όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

Παράλληλα αυτό το αποτέλεσμα στέλνει και τυπικά την εθνική μας ομάδα στα playoffs.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο
Γαλλία – Γιβραλτάρ 14-0
Ολλανδία – Ιρλανδία 1-0

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Κόσοβο – Ελβετία 1-1

Ισραήλ – Ρουμανία 1-2

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ