Ντινίζ: «Θέλουμε να έχουμε ισορροπία σε άμυνα κι επίθεση»

Ντινίζ: «Θέλουμε να έχουμε ισορροπία σε άμυνα κι επίθεση»

Ο Φερνάντο Ντινίζ, μίλησε πριν το μεγάλο πραδοσιακό ντέρμπι της Βραζιλίας, απέναντι στην Αργεντινή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.

Ιδιαίτερα δυναμική, τόσο στην ανασταλτική, όσο και στην επιθετική λειτουργία, θα πρέπει να εμφανισθεί η εθνική ομάδα της Βραζιλίας, στην αναμέτρηση που θα γίνει τα ξημερώματα της Τετάρτης (22/11) στο «Μαρακανά» με αντίπαλο την Αργεντινή, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026.

Αυτές είναι οι βασικές σκέψεις του Φερνάντο Ντινίζ, λίγες ώρες πριν το παραδοσιακό ντέρμπι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με τον Βραζιλιάνο ομοσπονδιακό τεχνικό, να κάνει ειδική αναφορά στον Λιονέλ Μέσι, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν από τους καλύτερους παίκτες της Ιστορίας.

Διαβάστε επίσης: Σίκμα: «Πάντα ήθελα να παίξω στον Ολυμπιακό, ταιριάζω πολύ εδώ»

«Ελπίζω ότι η ομάδα θα είναι πολύ έντονη, πολύ επιθετική για να επιτεθεί και να σκοράρει», επεσήμανε ο Ντινίζ στην συνέντευξη Τύπου, στο προπονητικό κέντρο της Βραζιλιάνικης Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας (CBF) στην Τερεσόπολη, στην πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο και πρόσθεσε:

«Όλοι θέλουν η ομάδα τους να επιτίθεται καλά και να αμύνεται καλά με τις ίδιες αναλογίες. Περιμένω μια ισορροπημένη ομάδα, χωρίς να χάσει την αποτελεσματικότητα και την δημιουργική δύναμη που ήδη έχει.

Η «σελεσάο» βρίσκεται υπό πίεση πριν από το Superclasico, καθώς δεν έχει νικήσει στους τελευταίους τρεις αγώνες της, ενώ προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες (σ.σ. από Ουρουγουάη 2-0 και Κολομβία 2-1), γεγονός καινοφανές στα χρονικά των προκριματικών της Νότιας Αμερικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Βραζιλία βρίσκεται στην 5η θέση με επτά βαθμούς, ενώ οι μεγάλοι τους αντίπαλοι, που στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Κατάρ το 2022, είναι πρώτοι με 12 βαθμούς σε πέντε ματς.

Ωστόσο και η «αλμπισελέστε» προέρχεται από ήττα, καθώς έχασε με 2-0 από την Ουρουγουάη του Μαρσέλο Μπιέλσα στο στάδιο «La Bombonera» του Μπουένος Άιρες.

«Δεν έχω συνηθίσει να κάνω πολλές αλλαγές, αλλά θα κάνουμε κάποιες προσαρμογές, γιατί η Αργεντινή είναι μια πολύ καλή ομάδα και έχει τον Μέσι. Θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας και να επιβληθούμε, λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, γιατί δεν είναι τυχαίο ότι είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές και ότι έχουν έναν από τους καλύτερους παίκτες στην Ιστορία», τόνισε με νόημα, ο Ντινίζ, ο οποίος δεν θα έχει στην διάθεση του, τους ΝεΪμάρ, Βινίσιους Τζούνιορ και Κασεμίρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ