Το Παγκόσμιο Κύπελλο αποχαιρετά τον τέραστιο Μπουφόν (pics, vids)

Το Παγκόσμιο Κύπελλο αποχαιρετά τον τέραστιο Μπουφόν (pics, vids)

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν φόρεσε απόψε για τελευταία φορά τα γάντια του και τη φανέλα με το εθνόσημο κι ολόκληρος ο πλανήτης δάκρυσε μαζί του στο «αντίο» του...

Τον προηγούμενο μήνα, συμπληρώθηκαν είκοσι χρόνια από το ντεμπούτο του πιτσιρικά Μπουφόν με την φανέλα με τον Εθνόσημο της Ιταλίας. Ο θρυλικός «Τζίτζι» χαζεύει πια στο παλμαρέ του ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και αμέτρητα «Σκουντέτο» με την Γιουβέντους.

Σήμερα φόρεσε για τελευταία φορά την φανέλα της «Σκουάντρα Ατζούρα» κι ανακοίνωσε με δάκρυα, στο τέλος της αναμέτρησης κόντρα στην Σουηδία (0-0), το τέλος της καριέρας του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ιταλίας. Τα δάκρυα, την ευγενή γλώσσα των ματιών.

https://twitter.com/brfootball/status/930190502527414274

Πίσω στο χρόνο, στις 29 Οκτωβρίου 1997, ο «Τζίζτζι» έγραψε το πρώτο χρυσό επεισόδιο στην λαμπρή καριέρα του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Οι Ιταλοί, οι οποίοι είχαν «συμβιβαστεί» με τη δεύτερη θέση στον όμιλό τους, πίσω από την Αγγλία του Μπέκαμ, του Σκόουλς του Σίρερ έπρεπε να τα παίξουν όλα για όλα για το εισιτήριό τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας, κόντρα στους Ρώσους.

Ο αγωνιστικός χώρος ήταν σχεδόν τρομακτικός εκείνη τη μέρα. Η Μόσχα υποδέχτηκε τους Ιταλούς εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης που έκοβε την ανάσα. Ένας ατυχής τραυματισμός του Τζιανλούκα Παλιούκα μετά από σύγκρουση με τον Αντρέι Καντσέλσκις θα δώσει την ευκαιρία στον νεαρό «Τζίτζι» να φορέσει τα γάντια του και να πάρει θέση κάτω από τα γκολποστ.

Ο νεαρός πορτιέρε, ο οποίος μετρούσε μόλις δύο εμφανίσεις σε υψηλό επίπεδο φορώντας την φανέλα της Πάρμα, μπήκε στον παγωμένο χλοοτάπητα μετά από μισή ώρα αγώνα.

Παρά τις συνθήκες στην Ρωσία και την απειρία του, ο 19χρονος «Τζίτζι» έδειξε σπουδαία δείγματα γραφής με αρκετές αξιόλογες επεμβάσεις. Οι Ιταλοί, οι οποίοι προηγούνταν στο σκορ, δια ποδός… Βιέρι,  έπρεπε να ξεπεράσουν το ατυχές γκολ του Καναβάρο που διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Η Ιταλία τότε είχε επιβιώσει από τη μοσχοβίτικη κόλαση και ολοκλήρωσε το… έργο της στις 15 Νοεμβρίου (1-0) στο Σαν Πάολο με μοναδικό τέρμα εκείνο του Αντρέα Κασιράγκι.

Ο Μπουφόν έπρεπε να περιμένει σχεδόν πέντε χρόνια για να εξασφαλίσει θέση στην βασική ενδεκάδα, καθώς έπρεπε να ξεπεράσει τα εμπόδια των Παλιούκα και Περούτζι. Από το Euro 2000 ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν έχει γίνει ο φύλακας άγγελος των γκολποστ της Εθνικής Ιταλίας, ζωντανός θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Δύο δεκαετίες αργότερα, μετράει 175 συμμετοχές και το μετάλλιο του νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο πορτιέρε της Γιουβέντους, ο οποίος θα κλείσει τα 40 τον ερχόμενο Ιανουάριο, είχε απόψε την δυνατότητα, να γίνει ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα (έξι)! Αφήνοντας πίσω του, στην σχετική λίστα, τον Μεξικανό Αντόνιο Καρμπαχάλ και τον Γερμανό Λόταρ Ματέους που είναι… μόνιμοι κάτοικοι Μουντιάλ μετρώντας 5 συμμετοχές.

Δεν τα κατάφερε κι έτσι ολόκληρος ο πλανήτης, απόψε, του λέει ένα τεράστιο «Αντίο»!Κι ας τελείωσε άσχημα, είναι μια απόδειξη ότι υπήρξε κι ήταν αληθινό. Κι ας μοιάζει ο ίδιος με μύθο.

Arrivederci!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ