Ελλάδα K21 – Κροατία K-21 1-1

Ελλάδα K21 – Κροατία K-21 1-1

Η Εθνική Ελπίδων έμεινε στο 1-1 με την αντίστοιχη της Κροατίας στο γήπεδο της Τούμπας για τα προκριματικά του Euro 2019, σκόρερ ο Μανθάτης.

Άτυχη ήταν η Εθνική Ελπίδων, η οποία αναδείχτηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 κόντρα στην Κροατία. Οι παίκτες του Αντώνη Νικοπολίδη έχασαν αρκετές ευκαιρίες και θα μπορούσαν να πανηγυρίσουν τη νίκη, με τα μόνα θετικά σε αυτό το αποτέλεσμα να είναι ότι τουλάχιστον δεν χάθηκε ο βαθμός, αλλά και η εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Μπροστά σε περίπου 3.000 θεατές που βρέθηκαν στη γήπεδο της Τούμπας οι Κροάτες έχασαν την πρώτη ευκαιρία, όταν στο 9ο λεπτό ο Μπότσκαι σούταρε με τον Κότσαρη να αποκρούει. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους, με τους φιλοξενούμενους να είναι πιο πιεστικοί και να κερδίζουν πέναλτι στο 42’. Ο Πασαλίδης ανέτρεψε τον Μπρέκαλο, σε μια φάση που δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση. Ο 19χρονος επιθετικός της «Χρβάτσκα» ανέλαβε και την εκτέλεση, όμως έστειλε τη μπάλα άουτ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να πιέσει περισσότερο και έχασε δύο ευκαιρίες σε διάστημα έξι λεπτών. Αρχικά στο 51’ ο Μανθάτης έστρωσε στον Λάμπρου, ο οποίος έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, ενώ στο 57ο λεπτό η κεφαλιά του Κουλούρη είχε την ίδια κατάληξη.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 65’ η Ελλάδα πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Γαλανόπουλος έκλεψε στο κέντρο, πέρασε δύο αντιπάλους, έδωσε στον Τσιμίκα, ο οποίος έβγαλε ωραία σέντρα για τον Μανθάτη που με προβολή έκανε το 1-0. Η χαρά της Εθνικής δεν κράτησε και πάρα πολύ, αφού μόλις εννέα λεπτά αργότερα οι Κροάτες ισοφάρισαν. Ο Μπρέκαλο σούταρε από μακριά, ο Άστρας (είχε περάσει ως αναγκαστική αλλαγή 3 λεπτά πριν) έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του κι αυτή κατέληξε στα δίχτυα.

Το παιχνίδι από εκείνο το σημείο και μετά έγινε «ροντέο» με την ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη να μένει με δέκα παίκτες στο 83ο λεπτό, λόγω αποβολής του Πασαλίδη. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Eθνική θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, αφού έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες.

Στο 86’ ο Τσιμίκας έκανε το γύρισμα με το Γαλανόπουλο να μην προλαβαίνει και την μπάλα να φεύγει κόρνερ, από το οποίο ο Μαυροπάνος πήρε την κεφαλιά αλλά είδε τον Πόσαβετς και το δοκάρι να τον σταματάνε.

Το τελευταίο σφύριγμα του Άντρε Μάρινερ κράτησε τις δύο ομάδες ισόβαθμες στην κορυφή (13 βαθμοί σε 5 παιχνίδια) με την Εθνική μας να υποδέχεται το Σαν Μαρίνο την επόμενη αγωνιστική (22/3/2018) και τους Κροάτες να ταξιδεύουν στην Τσεχία την αμέσως επόμενη ημέρα.

Εθνική Ελλάδος Κ21 (Αντώνης Νικοπολίδης): Κότσαρης (71’ Αστράς), Σάλιακας, Τσιμίκας, Νικολάου, Καραχάλιος, Μανθάτης (86’ Μαυροπάνος), Κουλούρης, Λάμπρου (66’ Λημνιός), Ανδρούτσος, Πασαλίδης, Γαλανόπουλος

Εθνική Κροατίας Κ21 (Νέναντ Γκράτσαν): Πόσαβετς, Κάρατσιτς, Σόσα, Σούνγιτς, Καλέτα Καρ, Μπρέκαλο, Γιάκολιτς (97’ Μπάσιτς), Μόρο, Μποτσκάι (46’ Mάγιερ), Σίμιτς, Μπάλιτς (71’ Iβάνουσεκ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ