Οι πιο «ακριβοί» Έλληνες ποδοσφαιριστές και η αξία του ρόστερ της Εθνικής

Οι πιο «ακριβοί» Έλληνες ποδοσφαιριστές και η αξία του ρόστερ της Εθνικής

Αυτοί είναι οι πέντε ακριβότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές σύμφωνα με την ιστοσελίδα «transfermarkt». Σε ποια θέση βρίσκεται η αξία του ρόστερ της Εθνικής.

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του EURO 2024, τερματίζοντας στην τρίτη θέση σε έναν δύσκολο όμιλο, πίσω μόνο από τη Γαλλία και την Ολλανδία που εξασφάλισαν τις θέσεις τους για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάντως θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να βρεθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αφού θα τεθεί αντιμέτωπη τον Μάρτιο με το Καζακστάν και σε περίπτωση νίκης θα κοντραριστεί με τον νικητή του ζευγαριού Λουξεμβούργο-Γεωργία για μια θέση στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η «γαλανόλευκη» μοιάζει να είναι το… φαβορί μεταξύ των τεσσάρων ομάδων, έπειτα και από την πορεία της στα προκριματικά. Ένας… τίτλος που επιβεβαιώνει και η χρηματιστηριακή αξία των παικτών της Ελλάδας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «transfermarkt», η οποία βρίσκεται στην 26η θέση με τα ακριβότερα ρόστερ των Εθνικών ομάδων της Ευρώπης. Η Γεωργία -πιθανός αντίπαλος στον… τελικό πρόκρισης- είναι λίγο πιο κάτω κυρίως λόγω της απουσίας των 85 εκατομμυρίων του Χβίτσα Κβαρατσκέλια.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ατομικό επίπεδο των Ελλήνων παικτών τα πράγματα είναι ξεκάθαρα με την κορυφαία πεντάδα να είναι λίγο-πολύ αναμενόμενη.

Στην πρώτη θέση συναντάμε τον Βαγγέλη Παυλίδη, με τον επιθετικό της Άλκμααρ να αξίζει 20 εκατ. ευρώ. Δεύτερος είναι ο Κώστας Τσιμίκας της Λίβερπουλ με αξία 18 εκατ. ευρώ. Στην τρίτη θέση βρίσκουμε τον Ντίνο Μαυροπάνο που έχει μετακομίσει στη Γουεστ Χαμ, με αξία 15 εκατ. ευρώ. Τέταρτος ο Τάσος Δουβίκας της Θέλτα που αξίζει 12 εκατ. ευρώ. Τέλος, στην πέμπτη θέση ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος της Νότιγχαμ Φόρεστ με αξία 10 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ