Χαμός για τον «Diablito» της Ρίβερ Πλέιτ: Το μεγαλύτερο ταλέντο στον κόσμο (vids)

Χαμός για τον «Diablito» της Ρίβερ Πλέιτ: Το μεγαλύτερο ταλέντο στον κόσμο (vids)

Ο 17χρονος Αργεντινός μέσος της Ρίβερ Πλέιτ, Κλαούντιο Ετσεβέρι, θεωρείται ως ο «νέος Μέσι» και ήδη τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια έχουν αρχίσει να τον καλοβλέπουν…

Θεωρείται ως το next best thing του αργεντίνικου ποδοσφαίρου και με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του επιβεβαιώνει τα όσα διθυραμβικά γράφονται για το ταλέντο του.

Ο λόγος για τον 17χρονο μέσο της Ρίβερ Πλέιτ, Κλαούντιο Ετσεβέρι (2/1/2006), τον οποίο πολλοί στη Λατινική Αμερική θεωρούν ως τον διάδοχο του Λιονέλ Μέσι.

Διαβάστε επίσης: Τίμπεργουλβς – Σπερς 102-94: Κορυφαίο ρεκόρ στο ΝΒΑ οι «λύκοι», προβληματίζουν τα «σπιρούνια» (vid)

Ενας ποδοσφαιριστής, που «τρελαίνει» κόσμο με την τεχνική του κατάρτιση, την αγωνιστική του ευφυία, τις εντυπωσιακές ντρίμπλες του και τα πανέμορφα γκολ.

Ανακάλυψη του Μπορέλι

Ο Κλαούντιο Ετσεβέρι γεννήθηκε στην πόλη Ρεσιστένσια που αποτελεί μέρος της επαρχίας Τσάκο, η οποία βρίσκεται στη βορειανατολική Αργεντινή. Μια πόλη 300.000 κατοίκων. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ομάδα της περιοχής του Ντεπορτίβο Λουχάν και σε ηλικία 10 ετών έλαβε μέρος σε ένα δοκιμαστικό που έκανε η ακαδημία της Ρίβερ Πλέιτ. Ξεχώρισε αμέσως για το ταλέντο του και το θράσος του, με τον παλαίμαχο παίκτη του Παναθηναϊκού, Χουάν Χοσέ Μπορέλι, που ήταν υπεύθυνος για το camp να εισηγείται στους ανθρώπους της Ρίβερ Πλέιτ τη μετακίνησή του στην ακαδημία των «εκατομμυριούχων».

Ο Ετσεβέρι από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις του με τη Ρίβερ δικαίωσε τον Χουάν Χοσέ Μπορέλι για την επιλογή του και να δείχνει ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο ταλέντο. Σε ένα παιδικό τουρνουά που έγινε στη Βενετία της Ιταλίας, όπου συμμετείχε με την αργεντίνικη ομάδα, σκόραρε 9 γκολ σε έξι παιχνίδια και όπως ήταν λογικό τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα. Ένα τουρνουά στο οποίο συμμετείχαν επίσης σπουδαίες ακαδημίες, όπως αυτές των Άγιαξ, Μπενφίκα, Γιουβέντους, Τσέλσι και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τον Οκτώβριο του 2022 πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη δεύτερη ομάδα της Ρίβερ Πλέιτ απέναντι στην Πατρονάτο και τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Τον περασμένο Οκτώβριο η βρετανική εφημερίδα «Guardian» τον χαρακτήρισε ως έναν καλύτερους παίκτες παγκοσμίως, που γεννήθηκαν το 2006.

Ο Κλαούντιο Ετσεβέρι είναι δεξιοπόδαρος και διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, με τον νεαρό μέσο να «κολλάει» την μπάλα στα πόδια του, ακόμα και όταν τρέχει.

Είναι εκρηκτικός και του αρέσει να συγκλίνει στην αντίπαλη περιοχή. Πολλές φορές μάλιστα προτιμάει να εκτελεί με ανάποδο πόδι, γεγονός που τον κάνει απρόβλεπτο. Εχει πάρα πολύ καλή αντίληψη του χώρου και εκτελεί εξαιρετικά τις στημένες φάσεις. Μοιράζει σωστά την μπάλα και βγάζει αρκετές ασίστ στους συμπαίκτες του.

Αναμφίβολα χρειάζεται ακόμα δουλειά στον τομέα της δύναμη όπου υστερεί σημαντικά, αλλά είναι δεδομένο ότι θα βελτιωθεί, ειδικά εάν έρθει σύντομα στην Ευρώπη.

Το «Diablito» και το χατ-τρικ με τη Βραζιλία

Το παρατσούκλι του Κλαούντιο Ετσεβέρι είναι το «Diablito», καθώς το στυλ παιχνιδιού του μοιάζει πολύ με αυτό του Βολιβιανού συνεπώνυμού του, Μάρκο Ετσεβερί.

Ο ίδιος, πάντως, όπως είναι απόλυτα λογικό, έχει ως πρότυπό του τον Λιονέλ Μέσι, ενώ του αρέσει πολύ και ο Κολομβιανός, Χουάν Φερνάντο Κιντέρο.

Ο 17χρονος θέλει να μοιάσει στον συμπατριώτη του και το… δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Όπως στο πρόσφατο παιχνίδι με την Βραζιλία για τα προημιτελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου Κ17, όπου πέτυχε χατ-τρικ και οδήγησε την Αργεντινή στα ημιτελικά.

Ρήτρα 50 εκατ. ευρώ!

Το συμβόλαιο που έχει με τη Ρίβερ Πλέιτ ο Ετσεβέρι είναι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024, αλλά οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις για να ανανεώσουν τη συνεργασία τους. Στο συμβόλαιο που έχει τώρα ο 17χρονος υπάρχει ρήτρα 30 εκατ. ευρώ, ενώ σε αυτό που θα υπογράψει σύντομα η ρήτρα θα ανέβει στα 50 εκατ. ευρώ, προκειμένου η Ρίβερ Πλέιτ να βάλει… φρένο στα ευρωπαϊκά μεγαθήρια που θέλουν να της τον «αρπάξουν».

Είναι δεδομένο ότι το επόμενο καλοκαίρι το όνομά του θα γραφτεί για τις μεγάλες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου, καθώς θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου ποδόσφαιρου και οι εξαιρετικές εμφανίσεις του αποδεικνύουν του λόγου του αληθές…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ