Η μέρα που ο Μέσι ισοφάρισε τον Μαραντόνα και προετοιμαζόταν να… προσπεράσει τους πάντες (vids)

Η μέρα που ο Μέσι ισοφάρισε τον Μαραντόνα και προετοιμαζόταν να… προσπεράσει τους πάντες (vids)

Σαν σήμερα (9/12) πριν από έναν χρόνο, ο Λιονέλ Μέσι ισοφάρισε σε ασίστ σε Μουντιάλ τον Μαραντόνα και συνέχιζε το ταξίδι του προς την κορυφή του κόσμου και των... στατιστικών.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ζήσαμε το πρώτο… χειμερινό Μουντιάλ στα γήπεδα του Κατάρ. Πιο συγκεκριμένα, σαν σήμερα (9/12) η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, αντιμετώπιζε την Ολλανδία στον έναν από τους τέσσερις προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με το τελικό 2-2 να οδηγεί τις δύο ομάδες στην διαδικασία των πέναλτι, όπου η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι πήρε την πρόκριση.

Εκεί που θα σταθούμε όμως, είναι στο πρώτο γκολ της Αργεντινής για το 1-0 και την ασίστ του Μέσι. Εκείνη ήταν η όγδοη ασίστ του και ισοφάρισε τρεις θρύλους των Μουντιάλ, όπως ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Ούβε Ζέελερ και ο Ραϊμόν Κοπά, μένοντας πίσω μόνο από τον Γερμανό Φριτς Βάλτερ που είχε δέκα.

Διαβάστε επίσης: Το εικοσαήμερο της κρίσης για τον Ολυμπιακό

Θυμηθείτε την περιβόητη ασίστ του Μέσι:

Μετά από αυτή την ισοφάριση του ρεκόρ του «μεγάλου» Μαραντόνα, ο Μέσι έμοιαζε ασταμάτητος στο τουρνουά και έβαλε το όνομα του -σχεδόν- σε όλες της κορυφές των στατιστικών του θεσμού.

Αναλυτικότερα, ο Αργεντίνος βρίσκεται στην κορυφή των συμμετοχών σε Παγκόσμιο Κύπελλο, έχοντας 26 παιχνίδια, ένα περισσότερο από τον Λόταρ Ματέους, ενώ παράλληλα, είναι πρώτος και σε λεπτά συμμετοχής ξεπερνώντας τον Μαλντίνι.

Την ίδια στιγμή, με τα δύο γκολ κόντρα στους Γάλλους στον μεγάλο τελικό έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Μουντιάλ που κατάφερε να σκοράρει σε όλες τις νοκ-άουτ φάσεις της διοργάνωσης.

Πλέον είναι πρώτος σε συνεισφορά σε τέρματα (13 γκολ + 8 ασίστ), μετρώντας από το 1966, με 21! Μάλιστα φτ’ανοντας στα 13 γκολ σε Μουντιάλ βρέθηκε στην 4η θέση των all time scorers ξεπερνώντας τον Πελέ.

Ο Pulga στον τελικό του 2022, κατέκτησε και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του τουρνουά και έγινε ο πρώτος που καταφέρνει να πάρει το συγκεκριμένο βραβείο δύο φορές, μετά από αυτό του 2014.

Θυμηθείτε τον μεγάλο τελικό του Κατάρ: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ