Το εικοσαήμερο της κρίσης για τον Ολυμπιακό

Το εικοσαήμερο της κρίσης για τον Ολυμπιακό

Τι μένει να φανεί; Πόσες νίκες θα βάλει στο σακούλι ο Ολυμπιακός τις προσεχείς 20 ημέρες.

Ηταν σημαντική η νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπάγερν στο ΣΕΦ; Ας είμαστε ρεαλιστές. Κανείς φίλος της ομάδας δεν πετά τη σκούφια του όταν επικρατεί επί ενός αντιπάλου που σπάνια δείχνει τα δόντια του- αν είναι βέβαια αυτά κοφτερά.

Αλλά ας κρατήσουμε την ατάκα του Μπαρτζώκα και των λοιπών προπονητών που επιμένουν πως «κάθε νίκη στην Ευρωλίγκα μετράει».

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου (77-69): Τα εύκολα… δύσκολα έκαναν οι Ερυθρόλευκοι

Ακόμη περισσότερο ας φέρουμε στο νου τη δήλωση-πρόβλεψη του κόουτς Λάσο, ενός πολύπειρου ανθρώπου των πάγκων πως « ο Ολυμπιακός θα είναι στο φάιναλ φορ».

Κάτι «βλέπει» μπροστά του ο Ισπανός προπονητής και η πλειοψηφία αυτό μάλλον θα το δει προσεχώς.

Τι μένει να φανεί; Πόσες νίκες θα βάλει στο σακούλι ο Ολυμπιακός τις προσεχείς 20 ημέρες. Δεν έχει κάποιο σούπερ παιχνίδι μπροστά του, με την έννοια που συνήθως δίνουμε στα αστραφτερά ραντεβού.

Πολλά ματς όμως έχουν τον χαρακτήρα του «πρέπει» και τώρα που ετοιμάζεται η ομάδα και προστίθενται όπλα στη φαρέτρα του Μπαρτζώκα, κάθε αναμέτρηση θα αποτελεί και καθρέφτη για τις δυνατότητες του συνόλου.

Ακολουθούν, λοιπόν: η Βαλένθια στο ΣΕΦ την ερχόμενη εβδομάδα και δεν χρειάζεται να αναλυθεί η αναγκαιότητα για τη νίκη. Και μετά ένα βουνό, όχι το υψηλότερο που θα κληθεί να ανέβει ο Ολυμπιακός, σίγουρα όμως δεν πρόκειται για αποστολή …«παίξε γέλασε».

Κατά σειρά έχουμε Βίρτους, Βιλερμπάν και Αλμπα, όλα τα ματς εκτός έδρας. Οι Ερυθρόλευκοι έως τώρα έχουν δείξει πως θέλουν προσπάθεια ώστε να φτάσουν στο επίπεδο της Ρεάλ ή της Μπάρτσα, ενώ είναι στοίχημα για τους ίδιους τι θα κάνουν απέναντι στη Βίρτους, ομάδα που θυμίζει τον προ δεκαετιών παλιό καλό εαυτό της και ήδη βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Οσον αφορά στη Βιλερμπάν και την Αλμπα, δεν αποκλείεται αυτά τα παιχνίδια να είναι η συνέχεια ενός νικηφόρου σερί που θέλουν να χτίσουν Μπαρτζώκας και κόκκινοι μαχητές.

Και χωρίς αμφιβολία θα δούμε στα επόμενα ματς τον Πετρούσεφ, έναν παίκτη που θα δώσει ανάσες στους ψηλούς, αν και ο Μιλουτίνοφ με τη Μπάγερν έδειξε πως βρίσκεται σε διαδικασία επιστροφής σε θεαματικές εμφανίσεις. Όπως άλλωστε και ο συχνά ασταθής στην απόδοσή του Λαρεντζάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ