Ιρλανδία – Δανία 1-5

Ιρλανδία – Δανία 1-5

Με τον Κρίστιαν Έρικσεν να οργιάζει και να σημειώνει τρία γκολ η Δανία επικράτησε εκτός έδρας με σκορ 5-1 της Ιρλανδίας και πέρασε εύκολα στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του με το εθνόσημο στο στήθος έκανε κόντρα στην Ιρλανδία ο Κρίστιαν Έρικσεν. Ο μέσος της Δανίας βρέθηκε σ’ εκπληκτική βραδιά και σημείωσε τρία από τα πέντε γκολ της ομάδας του που επιβλήθηκε με σκορ 5-1 και σε συνδυασμό με το 0-0 της Κοπεγχάγης πέρασε.

Έτσι, οι Σκανδιναβοί θα δώσουν το «παρών» στο Μουντιάλ της Ρωσίας που θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι. Εκεί που ήδη βρίσκονται από την Δευτέρα (13/11) και οι Σουηδοί.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 6′ πήραν το προβάδισμα με τον Ντάφι. Όμως αυτό έκανε περισσότερο καλό στους αντιπάλους τους, παρά στους ίδιους. Η Δανία ανέβασε ρυθμούς και έκανε το 1-1 με τον Κρίστι στο 29′, ο οποίος άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της δικής του ομάδας.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ανήκε στον Κρίστιαν Έρικσεν. Ο χαφ της Τότεναμ με πολύ ωραίο σουτ έβαλε μπροστά την Δανία στο 32′. Ο ίδιος παίκτης «χτύπησε» εκ νέου στο 63′ και στην ουσία «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση για τη χώρα του.

Ωστόσο, το προσωπικό του show δεν είχε τελειώσει. Ολοκλήρωσε το χατ- τρικ του στο 73′ με τον Νίκλας Μπέντνερ στο 90′ απλά να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Η 11αδα της Ιρλανδίας: Ράντολφ, Γουάρντ, Κλαρκ (71′ Λονγκ), Ντάφι, Κρίστι, Μέγερ (46′ Χούλαχαν), Άρτερ (46′ ΜακΓκίντι), ΜακΚλιν, Μπρέιντι, Χένρικ, Μέρφι.

Η 11αδα της Δανίας: Σμάιχελ, Κιέρ, Μπιέλαντ, Λάρσεν (54′ Άνκερσεν), Κρίστιανσεν, Κβιστ, Ντιλέινι, Έρικσεν, Γιόργκενσεν (84′ Μπέντνερ), Πούλσεν (70′ Κορνίλιους), Σίστο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ