Δεν είναι μόνο ο Κβαρατσχέλια: Ο τερματοφύλακας των 35 εκατ. ευρώ, ο στράικερ του Άγιαξ και οι παίκτες – κλειδιά της Γεωργίας (vids)

Δεν είναι μόνο ο Κβαρατσχέλια: Ο τερματοφύλακας των 35 εκατ. ευρώ, ο στράικερ του Άγιαξ και οι παίκτες – κλειδιά της Γεωργίας (vids)

Η αντίπαλος της Εθνικής διαθέτει στο ρόστερ της εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Από τον σούπερ σταρ της Νάπολι, στον Μαμαρντασβίλι της Βαλένθια και στον Μικαουτατζε του Αγιαξ.

Η Εθνική ομάδα πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της τα τελευταία χρόνια, διέλυσε στην Opap Arena το Καζακστάν με το εντυπωσιακό 5-0 και πέρασε στον μεγάλο τελικό των playoffs του Nations League, όπου θα αντιμετωπίσει την Γεωργία, με έπαθλο την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024, που θα γίνει στην Γερμανία.

Μια χώρα που μπορεί να μην προκαλεί φόβο στο άκουσμα του ονόματός της, αφού δεν είναι σε καμία περίπτωση κάποιο από τα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της, που μπορούν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στην Εθνική μας ομάδα. Με αποκορύφωμα φυσικά τον Κβαρατσχέλια.

Τον σούπερ σταρ της Νάπολι, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο χθεσινό παιχνίδι της Γεωργίας με το Λουξεμβούργο λόγω τιμωρίας, αλλά θα είναι κανονικά διαθέσιμος για τον αγώνα με την Ελλάδα, που θα κρίνει την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2024. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός είναι ο κορυφαίος παίκτης της Γεωργίας, με την μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να αγγίζει τα 80 εκατ. ευρώ. Φέτος, μέχρι στιγμής, έχει αγωνιστεί σε 38 παιχνίδια με την Νάπολι, σε Ιταλία και Ευρώπη, έχοντας απολογισμό 10 γκολ και 6 ασίστ. Είναι μαζί με τον Βίκτορ Όσιμεν οι δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της ιταλικής ομάδας, με το όνομα του Κβαρατσχέλια να εμπλέκεται σε διάφορα μεταγραφικά σενάρια, ενόψει καλοκαιριού. Ένα από αυτά τον θέλει να πηγαίνει στην Άρσεναλ.

Δεν είναι όμως μόνο ο Κβαρατσχέλια. Στην εθνική ομάδα της Γεωργίας αγωνίζεται επίσης ο Τζιόρτζι Μαμαρντασβίλι. Ο 23χρονος τερματοφύλακας παίζει στην Ισπανία με τα χρώματα της Βαλένθια και μάλιστα θεωρείται ένας από τους καλύτερους πορτιέρο της La Liga. Φέτος έχει αγωνιστεί σε 28 αναμετρήσεις στο ισπανικό πρωτάθλημα και έχει κρατήσει 9 φορές το μηδέν, ενώ συνολικά έχει δεχθεί 32 γκολ. Η Βαλένθια τον απέκτησε αρχικά ως δανεικό το 2021 από την Ντιναμό Τιφλίδας και ένα χρόνο αργότερα τον απέκτησε με μόλις 850.000 €. Τότε η αξία του Μαμαρντασβίλι στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ήταν μόλις 3 εκατ. ευρώ. Τώρα, έχει «εκτοξευθεί» στα 35.000.000 ευρώ, μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις που έχει κάνει με τη φανέλα των Νυχτερίδων. Με το εθνόσημο έχει 15 συμμετοχές και ήταν ένας από τους λόγους που κατάφερε η Γεωργία να φτάσει μέχρι τον τελικό των playoffs.

Την τριάδα των καλύτερων ποδοσφαιριστών της προσεχούς αντιπάλου της Εθνικής μας ομάδας συμπληρώνει ο Τζιόρτζι Μικαουτατζε. Ο 23χρονος αγωνίζεται ως σέντερ φορ και ανήκει στον Άγιαξ. Τον Ιανουάριο, όμως, δόθηκε δανεικός στην Μετς, από την οποία τον είχε αποκτήσει ο Άιαντας το περασμένο καλοκαίρι. Φέτος, είχε 21 συμμετοχές σε Ligue 1, Eredivisie, Europa League και Ολλανδικό Κύπελλο, με απολογισμό 5 γκολ και 3 ασίστ. Θεωρείται ως ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζετ για τον Άγιαξ, με την μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να αγγίζει τα 9 εκατ. ευρώ.

Ένας ακόμα εξαιρετικός και άκρως επικίνδυνος ποδοσφαιριστής για την εθνική μας ομάδα είναι ο Οτάρ Κιτεϊσβίλι, ο οποίος αγωνίζεται ως 10άρι, αλλά μπορεί να παίξει τόσο στην αριστερή πλευρά της μεσοεπιθετικής γραμμής όσο και ως κεντρικός χαφ. Αγωνίζεται στην Στουρμ Γκρατς, έχοντας 31 συμμετοχές, με 6 γκολ και 7 ασίστ στο ενεργητικό του. Είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης, που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα της γαλανόλευκης.

Στο ρόστερ της Γεωργίας υπάρχουν επίσης αρκετοί ακόμα ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι Σάμπα Σαζόνοφ (3 εκατ. ευρώ, σέντερ μπακ, Τορίνο), Τζιόρτζι Τσακβετάντζε (10άρι, Γουότφορντ, 2.5 εκατ. ευρώ), Ζουρίκο Νταβιτασβίλι (εξτρέμ, Μπορντό, 2.5 εκατ. ευρώ), με την αντίπαλο της Εθνικής ομάδας να διαθέτει στις τάξεις της παίκτες, που αγωνίζονται στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ