Γαλλία – Γερμανία 0-2: Τα «πάντσερ» δάγκωσαν τους «τρικολόρ»

Γαλλία – Γερμανία 0-2: Τα «πάντσερ» δάγκωσαν τους «τρικολόρ»

Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση, η Γερμανία επιβλήθηκε της Γαλλίας με σκορ 2-0 σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στη Λιόν.

Η «μεταλλαγμένη» Γερμανία του Γιούλιαν Νάγκελσμαν εν συγκρίσει με την ομάδα που τον περασμένο Νοέμβριο είχε ηττηθεί διαδοχικά από Τουρκία και Αυστρία, μπήκε… με το δεξί στο 2024 και, μάλιστα, σε ένα φιλικό που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και τελικός EURO ή Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα «πάντσερ» -με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους- και στην επιστροφή του Τόνι Κρόος στην εθνική μετά το 2021, επικράτησαν με 2-0 της απογοητευτικής Γαλλίας στο «Παρκ Ολιμπίκ» της Λιόν, κάνοντας το 2Χ2 απέναντι στους «τρικολόρ» του Ντιντιέ Ντεσάν, καθώς τους είχαν νικήσει και τον περασμένο Σεπτέμβριο, με 2-1, τότε επί γερμανικού εδάφους!

Η Γαλλία χωρίς τον τραυματία, Αντουάν Γκριεζμάν (έμεινε εκτός μετά από επτά συναπτά έτη και 84 διαδοχικές συμμετοχές με τη φανέλα της εθνικής), ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από 7-1-0 που προερχόταν στους προκριματικούς τους EURO 2024, με τελευταία ομάδα που της πήρε ισοπαλία, την Εθνική Ελλάδας στην OPAP Arena (2-2).

Με τη σέντρα του ματς η Γερμανία άνοιξε το σκορ. Οκτώ δευτερόλεπτα πέρασαν κι από βαθιά μπαλιά στην περιοχή των Γάλλων, ο Βιρτς έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Ουπαμεκανό, άλλαξε λίγο πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Σαμπά για το 1-0.

Πριν τη συμπλήρωση του πρώτου πεντάλεπτου στο β΄ μέρος, τα «πάντσερ» πέτυχαν το 2-0 με τον Χάβερτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μουσιάλα (2-0).

ΓΑΛΛΙΑ: Σαμπά, Κουντέ (61΄ Κλο), Παβάρ, Ουπαμεκανό, Λικά Ερναντέζ (61΄ Τεό Ερναντέζ), Εμερί (62΄ Καμαβινγκά), Τσουαμενί (74΄ Φοφανά), Ραμπιό, Ντεμπελέ (83΄ Κολό Μουανί), Τιράμ (61΄ Ζιρού), Εμπαπέ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τερ Στέγκεν, Κίμιχ, Ταχ, Ρίντιγκερ, Μίτελσταντ, Άντριχ, Κρόος (90΄ Άντον), Μουσιάλα (80΄ Φίλκρουγκ), Γκιντογκάν (72΄ Μίλερ), Βιρτς (72΄ Φιούριχ), Χάβερτς (80΄ Ουντάβ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ