Σάουθγκεϊτ: «Αρχηγός, ο Ράις»

Σάουθγκεϊτ: «Αρχηγός, ο Ράις»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ανακοίνωσε τον Ντέκλαν Ράις, ως τον αρχηγό της Εθνικής.

Ο Ιβάν Τόνι θα κάνει μόλις τη δεύτερη εμφάνισή του με την φανέλα της Εθνικής Αγγλίας στο φιλικό της Τρίτης (26/03) με το Βέλγιο, ενώ ο Ντέκλαν Ράις θα σηματοδοτήσει την 50ή του συμμετοχή φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού, όπως δήλωσε τη Δευτέρα (25/03) ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Ο 28χρονος επιθετικός της Μπρέντφορντ κλήθηκε για πρώτη φορά από τότε που εξέτισε την οκτάμηνη ποινή αποκλεισμού που του επέβαλλε η FA για παραβίαση των κανόνων στοιχηματισμού και θα κάνει την 2η συμμετοχή ακριβώς έναν χρόνο μετά το ντεμπούτο του στα «Τρία Λιοντάρια».

Διαβάστε επίσης: Όποιος περιμένει νέο περίπατο να το ξεχάσει

Με τον αρχηγό, Χάρι Κέιν, να έχει τεθεί εκτός με τραυματισμό στον αστράγαλο, ο Τόνι θα έχει την ευκαιρία να ηγηθεί στη «γραμμή κρούσης» της Εθνικής Αγγλίας και να προσπαθήσει να εντυπωσιάσει ενόψει της τελικής φάσης του EURO 2024.

«Πρέπει να πω, με όλα όσα συνέβησαν (σ.σ. μετά την ήττα από την Βραζιλία), η αρχική ιδέα γι΄ αυτή την εβδομάδα ήταν λίγο διαφορετική» είπε στους δημοσιογράφους ο Σαουθγκέιτ και συνέχισε:

«Πιθανότατα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε περισσότερους παίκτες, αλλά αυτό είναι πραγματικά χρήσιμο. Το να δούμε όλους αυτούς τους παίκτες απέναντι σε αντιπάλους υψηλού επιπέδου θα μας βοηθήσει να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις για τη συνέχεια.»

Με αρκετές ακόμη προσωπικότητες, όπως οι αμυντικοί Κάιλ Γουόκερ και Χάρι Μαγκουάιρ, επίσης ν΄ απουσιάζουν λόγω τραυματισμών, ο Σάουθγκεϊτ δήλωσε ότι ο μέσος της Άρσεναλ, Ντέκλαν Ράις, θα φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

«Είναι η 50ή του διεθνής συμμετοχή. Έχει ήδη μεγάλη ηγετική εμπειρία σε νεαρή ηλικία και νομίζω ότι είναι μια λαμπρή ευκαιρία για κάποιους νεότερους παίκτες μας να δείξουν ηγετική ικανότητα και να την βιώσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός προπονητής.

«Μερικοί βασικοί παίκτες δεν είναι κοντά μας, οπότε θα πρόκειται για μια διαφορετική δυναμική, μια μεγάλη ευκαιρία για άλλους να αναδειχθούν, να ηγηθούν και να δείξουν ό,τι μπορούν. Πολλοί από τους παίκτες που συμμετέχουν στην ομάδα είναι το μέλλον και όσο περισσότερες από αυτές τις εμπειρίες μπορούν να έχουν, τόσο πιο χρήσιμες θα είναι για όλους», πρόσθεσε.

Ο 25χρονος Ντέκλαν Ράις δήλωσε ότι έμεινε «εντελώς άφωνος» όταν πληροφορήθηκε ότι θα είναι αρχηγός της Αγγλίας και θα οδηγήσει την ομάδα στο θρυλικό Γουέμπλεϊ. «Όταν μου το είπε (ο Σάουθγκεϊτ) χθες βράδυ, του έσφιξα το χέρι, τον αγκάλιασα και του είπα «ευχαριστώ»» είπε περιχαρής ο άσος της Άρσεναλ και πρόσθεσε:

«Του χρωστάω πολλά. Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην ομάδα, με έκανε να νιώθω σαν στο σπίτι μου. Πάντα ένιωθα τόσο άνετα παίζοντας κάτω από την καθοδήγησή του και η αυτοπεποίθησή μου μεγάλωσε. Στην 50ή μου εμφάνιση με την Εθνική, το να… βγαίνω μπροστά στους φίλους-συμπαίκτες και στην οικογένειά μου, είναι η απόλυτη τιμή.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ