H Αγγλία έχει τον δικό της… Καντέ – Ο Μέινου είναι το κομμάτι που έλειπε από τα «Τρία Λιοντάρια» (pics, vid)

H Αγγλία έχει τον δικό της… Καντέ – Ο Μέινου είναι το κομμάτι που έλειπε από τα «Τρία Λιοντάρια» (pics, vid)

Ο Κόμπι Μέινου είναι το next big thing της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του αγγλικού ποδοσφαίρου, έκανε απίθανη εμφάνιση κόντρα στο Βέλγιο, «κούμπωσε» ιδανικά με Μπέλινγκχαμ και Ράις και πάει... Euro.

Η Αγγλία έχει ένα από τα καλύτερα ρόστερ στον κόσμο και σε κάθε μεγάλη διοργάνωση που συμμετέχει είναι στα φαβορί για την κούπα μόνο και μόνο από το σπουδαίο υλικό που έχει. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα οδηγήσει τα «Τρία Λιοντάρια» σε ακόμη ένα Euro και έχει στόχο να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου.

Η αποστολή των Άγγλων θα είναι πιθανότατα η πιο ακριβή στο φετινό Euro της Γερμανίας, θα έχει αναμφίβολα ένα από τα πιο πλήρη ρόστερ, όμως φαίνεται πως μία από τις επιλογές του Σάουθγκεϊτ θα είναι ο Κόμπι Μέινου.

Διαβάστε επίσης: Ο Μεντιλίμπαρ πήρε θέση στο Ρέντη για το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Ο 18χρονος μεσος που κάνει εξαιρετική σεζόν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αποτελεί τον νέο μεγάλο χαφ του αγγλικού ποδοσφαίρου, κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό στα φιλικά με Βραζιλία και Βέλγιο, αγωνίστηκε και στα δύο και όχι μόνο κέρδισε πόντους, αλλά έδειξε να «κουμπώνει» ιδανικά στη μεσαία γραμμή των Άγγλων και να αποτελεί το κομμάτι που έλειπε από το πλευρό των Ντέκλαν Ράις και Τζουντ Μπέλινγκχαμ.

Ο νεαρός μέσος που ανέδειξε η ακαδημία της Γιουνάιτεντ και ο Έρικ Τεν Χαγκ αποτελεί τον νέο… Ενγκολο Καντέ και ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ του έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσει βασικός με το Βέλγιο (2-2). Ο 18χρονος την… άρπαξε από τα μαλλιά, πραγματοποίησε επιβλητική εμφάνιση στη μεσαία γραμμή, ήταν παντού και έβγαλε εις πέρας τον ρόλο που του ανέθεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Για την ακρίβεια είναι αυτός που δείχνει πως είναι ιδανικός για να συμπληρώσει τους Ράις και Μπέλινγκχαμ, μιας και ο Τζόρνταν Χέντερσον έχει μεγαλώσει και δεν είναι όπως ήταν και ο Κάλβιν Φίλιπς δεν θυμίζει σε τίποτα τον αμυντικό μέσο που θύμιζε προ διετίας. Επίσης ο Κόνορ Γκάλαχερ που είναι πιο δημιουργικός επίσης δεν… κάνει για αυτό που θέλει ο Σάουγκεϊτ.

Ο Μέινου όμως «χτύπησε» για τα καλά την πόρτα του Euro μετά το Βέλγιο. Εφόσον είναι υγιής μοιάζει με δεδομένο ότι θα είναι στα γήπεδα της Γερμανίας, αφού έδειξε ότι είναι ιδανικός στο να καλύπτει χώρους στο πρέσινγκ ψηλά της Αγγλίας. Παράλληλα, έδειξε πόσο ασφαλής είναι με την μπάλα στα πόδια, ήταν σχεδόν αλάνθαστος, ανέκτησε την μπάλα αρκετές φορές (4), κόντρα σε μια ομάδα που παίζει παρόμοιο ποδόσφαιρο με την Αγγλία.

Όπως θα δείτε και στους πίνακες παρακάτω ο Μέινου ήταν παντού, «όργωσε» τον αγωνιστικό χώρο και ο συμπληρωματικός του ρόλος δίπλα στον Μπέλινγκχαμ και τον Ράις είναι κομβικός για να έχουν κι εκείνοι μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Συνολικα είχε 65 επαφές με την μπάλα και 47 πάσες, εκ των οποίων οι 42 ήταν σωστές.

Ο μόλις 18 ετών μέσος θυμίζει Άγγλο Καντέ τόσο στο σουλούπι, όσο (κυρίως) στον τρόπο που αγωνίζεται και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και η εθνική Αγγλίας έχουν χτυπήσει… φλέβα χρυσού. Δεν θα είναι περίεργο όχι να βρίσκεται απλά στο Euro με τα «Τρία Λιοντάρια» αλλά να είναι ακόμη και βασικός. Αξίζει να σημειωθεί πως τη φετινή σεζόν με τη Γιουνάιτεντ έχει παίξει 20 ματς σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League και έχει 2 γκολ και 2 ασίστ.

Τα στατιστικά του 18χρονου μέσου:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ