Ο «μαγικός» αριθμός του Τζίτζι

Ο «μαγικός» αριθμός του Τζίτζι

Ο Μπουφόν πραγματοποίησε την τελευταία του εμφάνιση με την Εθνική Ιταλίας στον αγώνα κόντρα στη Σουηδία, φτάνοντας τα 175 ματς με τη «Σκουάντρα Ατζούρα»

Το παιχνίδι με τη Σουηδία είχε μόλις λήξει και το τελικό 0-0 σε συνδυασμό με τη νίκη των Σκανδιναβών στο πρώτο ματς (1-0) άφηνε εκτός Μουντιάλ την Ιταλία. Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν έχανε την ευκαιρία να παίξει στο έκτο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του και λίγη ώρα μετά ανακοίνωνε την αποχώρηση του από την «Σκουάντρα Ατζούρα», με τη φανέλα της οποίας έφτασε τις 175 συμμετοχές, αριθμό ρεκόρ για Ευρωπαίο ποδοσφαιριστή.

Η διαδρομή του 39χρονου πλέον τερματοφύλακα ξεκίνησε 20 χρόνια πριν και συγκεκριμένα στις 29/10/1997 στη Μόσχα κόντρα στη Ρωσία και πάλι σε αγώνα μπαράζ. Ο Μπουφόν είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Παλιούκα και κάνοντας εξαιρετικές επεμβάσεις κράτησε το πολύτιμο 1-1 για την ομάδα του.

Μια 20ετία αργότερα ο κορυφαίος τερματοφύλακας αποχαιρετούσε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του με δάκρυα στα μάτια. Ήταν η συμμετοχή υπ’αριθμόν 175 για τον αρχηγό της Γιουβέντους, κάτι που αποτελεί Ευρωπαϊκό ρεκόρ και δεν αναμένεται να απειληθεί σύντομα.

Οι μοναδικοί εν ενεργεία παίκτες που έχουν μια μικρή πιθανότητα να το «σπάσουν» είναι οι Σέρχιο Ράμος (148 συμ.) και Κριστιάνο Ρονάλντο (147 συμ.), με την προϋθπόθεση  ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με τις εθνικές τους ομάδες για τα επόμενα 3-4 χρόνια.

Αν η Ιταλία κατάφερνε, μάλιστα, να προκριθεί στο Μουντιάλ ο αριθμός των συμμετοχών του Μπουφόν θα αυξανόταν και θα μπορούσε να απειλήσει το παγκόσμιο ρεκόρ των 184 συμμετοχών του Αχμέντ Χασάν με την Αίγυπτο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ