Ο Πικέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική Ισπανίας

Ο Πικέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική Ισπανίας

Σε ηλικία 31 ετών, ο Ζεράρ Πικέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική Ισπανίας, απόφαση την οποία έχει γνωστοποιήσει ήδη στον Λουίς Ενρίκε.

Ο Ζεράρ Πικέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική Ισπανίας στην ηλικία των 31 ετών, απόφαση για την οποία ενημέρωσε νωρίτερα τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό των Ισπανών και πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε.

«Μίλησα πριν μία ή δύο εβδομάδες με τον Λουίς Ενρίκε και του είπα ότι η απόφασή έχει παρθεί, αλλά και ότι τη σκέφτηκα πολύ καλά. Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία και είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα σε τόσο πολλές επιτυχίες. Τώρα θέλω να συγκεντρωθώ στην Μπαρτσελόνα. Στην Μπαρτσελόνα πιστεύω πως όσο περισσότερο παίξω τόσο το καλύτερο και θέλω να το χαρώ. Εξακολουθώ να ελπίζω ότι θα κερδίσουμε πολλούς τίτλους», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Ισπανός αμυντικός.

Ο πρώην στόπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει δεχθεί δριμεία κριτική για τις πεποιθήσεις του όσον αφορά την υπόθεση της ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας, ωστόσο δεν κατέστησε σαφές αν η απόφασή του σχετίζεται με το γεγονός αυτό. Μάλισα, έκανε τη σχετική ανακοίνωση λίγες ώρες πριν οι  «μπλαουγκράνα» τεθούν αντιμέτωποι με τη Σεβίλλη, στο πλαίσιο του ισπανικού Super Cup που διεξάγεται στο Μάροκο.

Με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας, ο Πικέ κατέγραψε 103 εμφανίσεις και 5 γκολ, διαδραματίζοντας καταλυτικό ρόλο στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010, αλλά και των δύο Euro το 2008 και το 2012. Παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας στη διάρκεια των «χρυσών» ετών των «φούριας ρόχας», αποτέλεσε ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος. Στο πρόσφατο Μουντιάλ στα γήπεδα της Ρωσίας οι Ισπανοί απέτυχαν με τον Φερνάντο Ιέρο στην τεχνική ηγεσία τους, καθώς αποκλείστηκαν στη φάση των «16» από τη Ρωσία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ