Αποχώρησε από την Εθνική Ισπανίας ο Σίλβα

Αποχώρησε από την Εθνική Ισπανίας ο Σίλβα

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την Eθνική Ισπανίας ανακοίνωσε ο Νταβίντ Σίλβα.

Τίτλοι τέλους για τον Νταβίντ Σίλβα και τη συμμετοχή του στην Εθνική Ισπανίας. Ο 32χρονος, από τους καλύτερους μέσους που ανέδειξε το ισπανικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες δεκαετίες, φόρεσε σε 125 αγώνες τη φανέλα με το εθνόσημο και πέτυχε 35 γκολ.

Πήρε όμως την απόφαση να σταματήσει μετά από 12 χρόνια προσφοράς με το εθνόσημο και γνωστοποίησε μέσω ανοιχτής επιστολής το τέλος της καριέρας του στη «ρόχα». Ο Σίλβα πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην εθνική Ισπανίας το διάστημα 2006-2018 και βοήθησε τους Ίβηρες να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, καθώς και δύο διαδοχικά EURO (2008, 2012).

Στην επιστολή του ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι αναφέρει: «Δεν είναι εύκολο να γράψω αυτό, ύστερα από όλα αυτά που έχω βιώσει. Σκεφτόμουν τα πράγματα τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες, σκεφτόμουν τι σημαίνει για μένα η εθνική ομάδα. Χωρίς αμφιβολία, είναι μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε ποτέ να πάρω και το λέω από ταπεινοφροσύνη και ευγνωμοσύνη. Η εθνική ομάδα μού έδωσε τα πάντα και με δίδαξε πώς να μεγαλώσω από τις ομάδες νέων στην «μεγάλη» εθνική. Μπορώ με υπερηφάνεια να πω ότι έπαιξα 125 παιχνίδια και πέτυχα 35 γκολ με την Εθνική ομάδα τα τελευταία 12 χρόνια, όπου κατακτήσαμε δύο EURO και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αποχωρώ ευτυχισμένος για όλα όσα έχω επιτύχει σε αυτή την ομάδα, αυτό που ονειρεύτηκα και έζησα με μια ομάδα που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Βάζω τέλος σε ένα κεφάλαιο της ζωής μου, γεμάτος συγκινήσεις για όλες τις στιγμές που έρχονται στο νου, όπως το ρόλο του Λουίς Αραγονές, ενός δασκάλου που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Δεν μπορώ να φύγω χωρίς να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, όλους τους προπονητές που είχαν εμπιστοσύνη σε μένα και τους υπαλλήλους της RFEF (σ.σ. της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας), που δίνουν τα πάντα για να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα ήμουν μέρος της σπουδαίας ιστορίας πίσω από την εθνική ομάδα. Και, φυσικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους, οι οποίοι μοιράστηκαν την υποστήριξη και τον σεβασμό τους κάθε φορά που φορούσα τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας.

Σας ευχαριστώ, καλή τύχη και αντίο! Νταβίντ Σίλβα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ