
Το ψυχωμένο Εκουαδόρ «τούμπαρε» με 2-1 την βαθμολογικά αδιάφορη Γερμανία και με τέσσερις βαθμούς θα πάρει την πρόκριση για τα νοκ-άουτ μέσω της τρίτης θέσης.
Τα κατάφερε το Εκουαδόρ! Η ομάδα του Σεμπαστιάν Μπεκασέσε πήρε σπουδαία νίκη-ανατροπή με 2-1 απέναντι στη βαθμολογικά αδιάφορη Γερμανία στο Νιου Τζέρσεϊ για την τελευταία αγωνιστική του 5ου ομίλου και με τέσσερις βαθμούς προκρίνεται στα νοκ-άουτ ως μία από τις καλύτερες τρίτες. Απογοητευτική εμφάνιση από τα «πάντσερ» που είχαν ήδη εξασφαλισμένη πρόκριση και πρωτιά.
Τρομερό δεκάλεπτο και μετά…
Η Γερμανία μπήκε με γκολ από τα αποδυτήρια στο παιχνίδι καθώς μόλις στο 2’ άνοιξε το σκορ με ωραίο τελείωμα του Σανέ από ασίστ του Βιρτς. Οι παίκτες του Εκουαδόρ διαμαρτυρήθηκαν έξαλλα για φάουλ του Πάβλοβιτς στον Βίτε νωρίτερα, αλλά το γκολ μέτρησε. Τα «πάντσερ» έδειχναν να πατούν καλύτερα, όμως για άλλη μία φορά δεν κράτησαν το μηδέν παθητικό.
Στο 9’ ο Ενμέτσα έκανε λάθος, ο Ανγκούλο πήρε την μπάλα και με σουτ εκτός περιοχής έγραψε το 1-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ στο Μουντιάλ για την ομάδα του, με τον Νόιερ να πέφτει αργά και να μην έχει περιθώρια αντίδρασης. Από εκεί και πέρα η Γερμανία περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και πέρα από μία κεφαλιά του Χάβερτς στο 24’ δεν απείλησε. Ούτε απειλήθηκε βέβαια.
Διαβάστε επίσης: Μοντέρο vs Φουρνιέ: Ποιος (MVP) έκανε καλύτερους τελικούς πρωταθλήματος
Ο Πλάτα έστειλε το Εκουαδόρ στα ουράνια
Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και συγκεκριμένα στα 35 δευτερόλεπτα ο Χάβερτς κέρδισε πέναλτι αρχικά από μαρκάρισμα του Ορδόνιες, αλλά το VAR κάλεσε την Πένσο να δει τη φάση για φάουλ νωρίτερα. Ο Σανέ είχε κάνει φάουλ πάνω στον Βίτε στη μεσαία γραμμή και έτσι το πέναλτι δεν εκτελέστηκε ποτέ.
Στο 72’ το Εκουαδόρ είχε μεγάλη ευκαιρία για ανατροπή μετά από λάθος των Τα και Νόιερ, αλλά ο Πλάτα αστόχησε από κοντά με προβολή. Στο 76’ ο Ουντάβ από θέση βολής δεν έκανε καλό τελείωμα και στην κόντρα ο Ροντρίγκες δεν μπόρεσε να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Τα να βάζει σωτήρια κόντρα.
Από το κόρνερ όμως ο Ροντρίγκες πήρε την κεφαλιά και ο Πλάτα από κοντά με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αυτή τη φορά για το «χρυσό» 2-1 στο 77’. Στα τελευταία λεπτά η Γερμανία πίεσε για το γκολ, δεν έβγαλε ούτε φάση και το τελικό σφύριγμα προκάλεσε έξαλλους πανηγυρισμούς στους νικητές.
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣ:
Η άμεση απάντηση του Εκουαδόρ στο γκολ της Γερμανίας ήταν το κλειδί για να έρθει τελικά η ανατροπή.
Ο MVP:
Ο Πλάτα έβαλε το «χρυσό» γκολ και δεν θα μπορούμε να μην είναι ο απόλυτος MVP.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:
Η 39χρονη Αμερικανίδα Τόρι Πένσο είχε κάποια θέματα. Στη φάση του 1-0 ο Πάβλοβιτς έχει σηκώσει ψηλά το πόδι και έχει βρει στο κεφάλι τον Βίτε, αλλά ούτε εκείνη ούτε το VAR είδαν παράβαση. Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Πένσο έδωσε αρχικά πέναλτι στον Χάβερτς, αλλά το πήρε πίσω μέσω VAR για επιθετικό φάουλ νωρίτερα.
ΣΚΟΡΕΡ:
Ανγκούλο (9’), Πλάτα (77’) / Σανέ (2’)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΕΚΟΥΑΔΟΡ (Σεμπαστιάν Μπεκασέσε): Γκαλίντες, Ορντόνιες, Ινκαπιέ (71’ Εστουπινιάν), Πάτσο, Βίτε, Καϊσέδο, Φράνκο (64’ Πρεσιάδο), Γεμπόα (85’ Τόρες), Πλάτα, Ανγκούλο (85’ Ζ.Καϊσέδο), Βαλέντσια (64’ Κέβιν Ροντρίγκες).
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ (60’ Τιαό), Ράουμ, Τα, Ρίντιγκερ, Πάβλοβιτς (46’ Στίλερ), Μουσιάλα, Σανέ, Βιρτς (73’ Γκρος), Ενμετσά, Χάβερτς (60’ Ουντάβ)
Τα συνολικά αποτελέσματα στον Ε΄ όμιλο του Μουντιάλ:
1η αγωνιστική
Γερμανία – Κουρασάο 7-1
Ακτή Ελεφαντοστού – Εκουαδόρ 1-0
2η αγωνιστική
Γερμανία – Ακτή Ελφαντοστού 2-1
Εκουαδόρ – Κουρασάο 0-0
3η αγωνιστική
Κουρασάο – Ακτή Ελεφαντοστού 0-2
Εκουαδόρ – Γερμανία 2-1
Η τελική βαθμολογία του ομίλου:



















