Νικοπολίδης : «Προσπάθησα να περάσω στα παιδιά τη φιλοσοφία που είχαμε στο Euro 2004»

Νικοπολίδης : «Προσπάθησα να περάσω στα παιδιά τη φιλοσοφία που είχαμε στο Euro 2004»

Ο Αντώνης Νικοπολίδης έκανε λόγο για εξαιρετική εικόνα της Εθνικής Ελπίδων στην προκριματική φάση του Euro 2019 και τόνισε ότι προσπάθησε να περάσει στους νεαρούς ποδοσφαιριστές τη νοοτροπία που έκανε την Εθνική ομάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004.

Ο τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων, Αντώνης Νικοπολίδης, παραχώρησε δηλώσεις και μίλησε για τη νίκη επί της Λευκορωσίας στο Περιστέρι (2-0), με γκολ των Τάσου Χατζηγιοβάνη και Γιάννη Μπουζούκη, αλλά και την πορεία της ομάδας του στα προκριματικά του Euro 2019, που έχασε την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση παρά τη σπουδαία προσπάθειά της.

Ο Έλληνας προπονητής έκανε λόγο για συνολικά εξαιρετική εικόνα και «πολύ καλή φουρνιά παικτών με ταλέντο και δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί από αυτούς έχουν κληθεί και στην Εθνική Ανδρών», ενώ τόνισε πως προσπάθησε να περάσει στους ποδοσφαιριστές του τη νοοτροπία που έκανε την Εθνική Ελλάδας πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Κάναμε μια σπουδαία πορεία και γι’ αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη μεγάλη τους προσπάθεια. Κλείσαμε τον όμιλο με οκτώ νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, αυτήν στην Κροατία, σε ένα παιχνίδι που όλοι είδαμε πως χάσαμε, πιστεύω από καθαρή ατυχία. Έχουμε τους ίδιους βαθμούς με τον πρώτο και χάσαμε την πρωτιά στις λεπτομέρειες. Ωστόσο η συνολική εικόνα μας ήταν εξαιρετική και η ομάδα σε όλα τα παιχνίδια έδειξε χαρακτήρα και προσήλωση στο πλάνο. Συνεχίζουμε τώρα στα play offs με στόχο την πρόκριση, χωρίς να μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο αντίπαλος, αφού όπως έχει δείξει αυτή η ομάδα παίζει πάντα για τη νίκη. Η Εθνική Ελπίδων έχει πολύ καλή φουρνιά παικτών με ταλέντο και δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί από αυτούς έχουν κληθεί και στην Εθνική Ανδρών».

Για το γεγονός πως για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η Εθνική αναγκάστηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο: «Ναι, είναι γεγονός και πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο οφείλουμε να δούμε και να φανούμε πιο προσεκτικοί στο μέλλον. Σήμερα δεν μας κόστισε, αλλά στην Κροατία μας στοίχισε την πρώτη θέση. Θα το εξετάσουμε ως ομάδα με σκοπό να το διορθώσουμε».

Για το κατά πόσον έχει καταφέρει να περάσει στους ποδοσφαιριστές της Εθνικής τη νοοτροπία νικητή που είχε ο ίδιος στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής: «Είχα την τύχη στην καριέρα μου να αγωνιστώ σε δύο από τις μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες που έπαιζαν πάντα για τη νίκη και σε μια Εθνική η οποία είχε μέταλλο και νοοτροπία νικητή, γι’ αυτό και φτάσαμε στην κατάκτηση του Euro το 2004. Ναι, προσπάθησα να περάσω αυτή τη φιλοσοφία στα παιδιά, το να αγωνίζονται πάντα για τη νίκη χωρίς να φοβούνται κανέναν αντίπαλο και είμαι πολύ χαρούμενος που αυτό έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό».

Για τους πιθανούς αντιπάλους: «Θα παίξουμε όπως ξέρουμε, με τον τρόπο που μας έφερε ως εδώ, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Ο αρχικός στόχος ήταν η πρόκριση και αυτό θα επιδιώξουμε και στα play offs».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ