Επιμένουν για Ιακίνι και Εθνική Ελλάδας οι Ιταλοί

Επιμένουν για Ιακίνι και Εθνική Ελλάδας οι Ιταλοί

Ρεπορτάζ της κορυφαίας ιταλικής εφημερίδας, Gazzetta dello Sport, δίνει περαιτέρω διαστάσεις στο «φλερτ» μεταξύ της ΕΠΟ και του Τζιουζέπε Ιακίνι για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου (03/11) γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος υποστήριξε ότι η ΕΠΟ έχει προσεγγίσει τον Τζιουζέπε Ιακίνι για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Ελλάδας, τονίζοντας μάλιστα πως η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, παρά την προ ημερών απόφαση για πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη αντί του Μίχαελ Σκίμπε.

Αυτή τη φορά ήρθε η κορυφαία ιταλική εφημερίδα, η Gazzetta dello Sport, για να δώσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στο θέμα. Πέραν των όσων έχουν γίνει γνωστά ήδη, στο ρεπορτάζ προστίθεται ότι ο 54χρονος Ιταλός ευχαρίστησε την ελληνική ομοσπονδία για το ενδιαφέρον και πως έχει ζητήσει χρόνο όχι μόνο για να δει αν θα λάβει κάποια πρόταση από ομάδα της Serie A, αλλά και για να αξιολογήσει γενικότερα τις επιλογές του.

Η ιταλική εφημερίδα κάνει λόγο για δύσκολη αποστολή όσον αφορά στη θέση του προπονητή της Γαλανόλευκης και επισημαίνει πως αυτό είναι κάτι που ο Ιακίνι έχει κατά νου. Αναφέρεται δε στη θητεία του άλλου Ιταλού, Κλάουντιο Ρανιέρι, στην Εθνική ομάδα και στο αποτυχημένο πέρασμά του, παρότι εν συνεχεία ανέλαβε τη Λέστερ και κατέκτησε τον τίτλο της Premier League, γράφοντας ιστορία στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Στον Ιακίνι φέρεται να έχει γίνει πρόταση για συμβόλαιο δύο ετών από την ΕΠΟ, ενώ στο δημοσίευμα της υποστηρίζεται ότι ο Άγγελος Αναστασιάδης αποτελεί ουσιαστικά τον άνθρωπο που θα οδηγήσει την Εθνική στη διάρκεια ενός «μεταβατικού σταδίου». Το γεγονός ότι ο Έλληνας τεχνικός έχει υπογράψει συμβόλαιο ενός έτους χρησιμοποιείται ως βασικό επιχείρημα.

Ο Ιακίνι έχει εργαστεί κατά σειρά σε Βενέτσια, Τζεζένα, Βιτσέντζα, Πιανέντζα, Κίεβο Βερόνα, Μπρέσια, Σαμπντόρια, Σιένα, Παλέρμο, Ουντινέζε και Σασουόλο. Δεν έχει αποχωρήσει σε κανένα σημείο της προπονητικής καριέρας του από την Ιταλία. Σε πάγκο συλλόγου της Serie A έχει καταγράψει τις περισσότερες εμφανίσεις στην Παλέρμο (91), ενώ τελευταία ομάδα του αποτέλεσε η Σασουόλο, από την οποία αποχώρησε στις 5 του περασμένου Ιουνίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ