Ελλάδα – Εσθονία 0-1

Ελλάδα – Εσθονία 0-1

Μια κάκιστη και ανούσια Εθνική, ηττήθηκε με 0-1 (αυτογκόλ ο Λαμπρόπουλος) από την ουραγό και υποβιβασμένη Εσθονία στο ΟΑΚΑ, τερματίζοντας στην 3η θέση του ομίλου της στο Nations League.

Απέναντι στους ουραγούς του ομίλου μας στο Nations League, η Εθνική ήθελε νίκη η έστω ισοπαλία προκειμένου να καταλάβει τη 2η θέση μετά και την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής. Κι αυτό, καθώς στην περίπτωση που οι πρωτοπόροι Φινλανδοί εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στο Ευρωπαϊκό μέσω των προκριματικών η θέση τους στα πλέι οφ του Nations League θα έμενε στον 2ο του Β΄ ομίλου.

Τελικά μια «φλύαρη» και χωρίς ουσία Εθνική, χάρισε στους Εσθονούς την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση, καθώς επικράτησαν στο ΟΑΚΑ με 1-0 (αυτογκόλ στο 44′ ο Λαμπρόπουλος), παρουσία 5.000 θεατών. Ετσι η 2η θέση κατέληξε στους Ούγγρους, οι οποίοι την ίδια ώρα επικρατούσαν της Φινλανδίας με 2-0, με την Ελλάδα να μένει 3η και… καταϊδρωμένη. Σε κακή μέρα οι περισσότεροι διεθνείς, είχαμε δοκάρι στο 62’ με τον Κώστα Φορτούνη και μεγάλη ευκαιρία στο 84′ με τον Καρέλη.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης

11άδα με εννέα αλλαγές
Σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα της Εθνικής κόντρα στους Φινλανδούς, ο Αγγελος Αναστασιάδης παρέταξε 11άδα με εννέα αλλαγές. Συγκεκριμένα Οι μοναδικοί παίκτες που είχαν ξεκινήσει και με τους Φινλανδούς ήταν οι Παπασταθόπουλος – Ζέκα, ενώ ντεμπούτο έκανε ο εξτρέμ του Πανιωνίου Γιώργος Μασούρας, οποίος στα 57 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν θετικός και έδειξε ότι θα βοηθήσει.

Έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρατάχθηκε με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Γιαννούλη, Παπασταθόπουλο, Λαμπρόπουλο και Μπακάκη. Από εκεί και πέρα, αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Ζέκα και Σάμαρης, ενώ λίγο μπροστά τους έπαιξε Μπουχαλάκης. Στα αριστερά της επίθεσης ο Μασούρας, στα δεξιά ο Μπακασέτας ενώ στην κορυφή αγωνίστηκε ο Καρέλης.

Υπεροχή για την Εθνική, αλλά… ψυχρολουσία
Στο πρώτο μέρος η Εθνική μας ομάδα είχε την εδαφική υπεροχή και κάποιες καλές στιγμές, ωστόσο το φινάλε του 45λέπτου τη βρήκε πίσω στο σκορ. Κι αυτό καθώς ένα λεπτό πριν το τέλος (44’) ο Λαμπρόπουλος, που ήταν από τους καλύτερους τους αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έστειλε – άθελα του- τη μπάλα στην εστία του Μπάρκα.

Ο Ζενιόβ ξέφυγε από αριστερά από τον Παπασταθόπουλο, στη συνέχεια έκανε το παράλληλο γύρισμα στην περιοχή και ο Λαμπρόπουλος στην προσπάθεια του να προλάβει τον Σάπινεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα για το 0-1! Εξέλιξη κόντρα στη ροή του ματς, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν απειλούσαν καθόλου.

Στο προηγούμενο διάστημα η Εθνική είχε τον έλεγχο του ρυθμού, υποχρεώνοντας τους αντιπάλους της σε παθητικό ρόλο, χωρίς να τους επιτρέπει να την απειλούν. Βεβαίως για να είμαστε ακριβείς η Ελλάδα αδυνατούσε να μετουσιώσει την ανωτερότητά της σε κλασικές ευκαιρίες και γκολ.

Μπακάκης και Γιαννούλης ανέβαιναν ψηλά, με τον Αναστασιάδη να ζητά δημιουργία και από τα μπακ, ενώ Μασούρας και Μπακασέτας συνέκλιναν αρκετές φορές προς την εστία ώστε να πατάνε περιοχή.

Στο 9΄ είχαμε μια καλή ενέργεια του Μασούρα, στο 18’ ένα ωραίο σουτ του Ζέκα, αντιστοίχως στο 21’ ένα γυριστό του Σωκράτη και στο 28 ένα μακρινό του Σάμαρη (έδιωξε δύσκολα ο Λέμπετς). Εν συνεχεία πέρασε αρκετή ώρα για να απειλήσουμε εκ νέου, καθώς αυτό έγινε μόλις στο 40’, όταν  το σουτ του Μπακασέτα βρήκε σε πόδι αμυντικού και έφυγε λίγο άουτ.

Τοροσίδης αντί Μπακάκη
Ο Αναστασιάδης θέλοντας να δώσει φρεσκάδα και να κάνει πιο επιθετική την Εθνική, πέρασε τον Βασίλη Τοροσίδη αντί του Μπακάκη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε και πάλι παρόμοια εικόνα. Είχε την κατοχή της μπάλας, πίεζε, ωστόσο δεν είχε την απαιτούμενη ένταση, ούτε και την αποτελεσματικότητα στην τελική της προσπάθεια.

Δοκάρι ο Φορτούνης
Στο 54’ και το 55’ η Ελλάδα απείλησε με κεφαλιές των Λαμπροπουλου και Μπακασέτα, όμως ούτε και τότε προέκυψε κάτι. Η είσοδος του Φορτούνη στο 57’ έφερε ένα δοκάρι πέντε λεπτά αργότερα από εκτέλεση φάουλ του μεσοεπιθετικου του Ολυμπιακού.

Η ώρα κυλούσε, το 0-1 παρέμενε και το άγχος που μεγάλωνε στις πλάτες των διεθνών μας είχε αντίκτυπο και στην απόδοση που σταδιακά έπεφτε. Μάλιστα οι Εσθονοί βρίσκοντας… μπόσικη την άμυνα μας, λίγο έλειψε να μας κάνουν τη ζημιά σε 1-2 περιπτώσεις στην κόντρα…

Οι παίκτες του Αγγελου έπαιζαν με σέντρες οι οποίες γίνονταν εύκολη λεία για τους υψηλόσωμους, αμυντικούς των φιλοξενούμενων. Γενικότερα ήμασταν προβλέψιμοι και χωρίς φαντασία, ακόμη κι απέναντι σε μια ομάδα μικρών δυνατοτήτων όπως οι Εσθονοί.

Η μεγάλη ευκαιρία του Καρέλη
Στα τελευταία 10 λεπτά η πίεση έγινε εντονότερη με την είσοδο και του Μάνταλου. Στο 84’ο υποτονικό ως τότε Νίκος Καρέλης έχασε την κορυφαία ευκαιρία, με ένα φοβερό ανάποδο ψαλίδι που ανάγκασε τον Λέμπετς σε απόκρουση για σεμινάριο!

Τελικά το 0-1 έμεινε ως το φινάλε με την Εθνική να χάνει γνωρίζει ήττα μόνο σοκ μπορεί να χαρακτηριστεί…

Γκολ: 44’αυτ. Λαμπρόπουλος
Κίτρινες: 76’ Μπακασέτας, – Ντιμιτρίεφ
Δοκάρια: 63’: Φορτούνης
Διαιτητής: Αρανόβσκι (Ουκρανία)

ΕΛΛΑΔΑ: Μπάρκας, Μπακάκης (46΄Τοροσίδης), Παπασταθόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γιαννούλης, Σάμαρης, Ζέκα, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης (71’ Μάνταλος), Μασούρας (57’ Φορτούνης), Καρέλης.

ΕΣΘΟΝΙΑ: Λέπμετς, Μπαράνοφ, Βίμαν, Ταμ, Καμς, Καλάστε, Ντιμιτρίεφ, Λεπίστου (68΄Αντόνοβ), Ζένιοβ (81’ Πικ), Λουτς, Σάπινεν (86’ Ογιάμα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ