Προχωρούν οι διαδικασίες για Ντουρμισάι και Εθνική Ελλάδας

Ο Φιορίν Ντουρμισάι τρέχει να προλάβει τις προθεσμίες προκειμένου να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα και να τεθεί στη διάθεση του Άγγελου Αναστασιάδη.


Προχωρούν οι διαδικασίες για Ντουρμισάι και Εθνική Ελλάδας | to10.gr

Ο Άγγελος Ανστασιάδης με δηλώσεις του πριν μερικές μέρες είχε πει πως θέλει τον Φιορίν Ντουρμισάι στην Εθνική Ελλάδας, ενώ ανέφερε πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες προκειμένου να αποκτήσει διακαίωμα συμμετοχής. Ο ίδιος ο παίκτης θέλει επίσης να παίξει με τη γαλανόλευκη και πλέον τρέχει να προλάβει τις προθεσμίες προκειμένου να αγωνιστεί στην Εθνική.

Οι εκπρόσωποι του Φιορίν Ντουρμισάι βρέθηκαν σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Όμως δεν είναι όλα τόσο απλά και δεν είναι τόσο εύκολο να προλάβει να παίξει στα παιχνίδια του Μαρτίου.

O Ντουρμισάι έχει αγωνιστεί με την εθνική Αλβανίας U21 κι αυτό περιπλέκει την κατάσταση, καθώς υπάγεται στους κανονισμούς της FIFA περί διπλής ιθαγένειας. Πρόβλημα με τη συμμετοχή του στους «μεγάλους» της εθνικής Ελλάδας δεν υπάρχει, καθώς η νομοθεσία το επιτρέπει. Όμως, βάζει το «παιχνίδι» της γραφειοκρατίας και την ομοσπονδία της Αλβανίας που πρέπει να συμπληρώσει κάποια απαραίτητα έγγραφα.

Όλα αυτά είναι χρονοβόρα και στόχος του παίκτη είναι να προλάβει τις αναμετρήσεις για τους προκριματικούς του Euro 2010, εναντίον του Λιχτενστάιν (23/3) και της Βοσνίας (26/3). Η πρώτη εκτίμηση που υπάρχει μέσω της ΕΠΟ, αλλά και των εκπροσώπων του 22χρονου επιθετικού, είναι ότι ίσως προλάβει οριακά τις προθεσμίες.

Πάντως, το σίγουρο είναι πως ο γεννημένος στην Αθήνα από Αλβανούς γονείς, Ντουρμισάι, θεωρείται εν δυνάμει διεθνής με την Εθνική Ελλάδας κι αν αυτό δεν συμβεί τώρα, τότε απλώς θα μετατεθεί για τον Ιούνιο (8/6 με Ιταλίας, 11/6 με Αρμενία).

Γράψτε το σχόλιο σας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο