«Αυτοδυναμία» Ολυμπιακού στην Εθνική!

«Αυτοδυναμία» Ολυμπιακού στην Εθνική!

Το εντυπωσιακό ποσοστό του Ολυμπιακού στην Εθνική μας ομάδα στα δύο πρώτα ματς σε Λιχτενστάιν και Βοσνία στη νέα προσπάθεια για πρόκριση στο Euro 2020.

Εδώ και περίπου μια δεκαετία ο Ολυμπιακός φροντίζει να «σαρώνει» την ελληνική αγορά και να κάνει δικό του ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε αυτή. Βασικός στόχος να έχει Έλληνες ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ομάδα που οι απαιτήσεις είναι τεράστιες.

Για αυτό και εδώ και χρόνια πια η Εθνική μας ομάδας έχει «ερυθρόλευκο» κορμό, παίκτες που είτε παίζουν στον Ολυμπιακό, είτε είχαν παίξει. Είτε θα… παίξουν αλλά αυτό είναι από τα… προσεχώς.

Έτσι και τώρα λοιπόν στη νέα προσπάθεια που κάνει η Εθνική μας με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο, επιλογή που προκάλεσε πολλές (δικαιολογημένες ή μη πλέον δεν έχει σημασία) αντιδράσεις ή ερωτηματικά αν προτιμάτε, στηρίζεται σε ποδοσφαιριστές που είτε είναι είτε ήταν «ερυθρόλευκοι».

Το είδαμε άλλωστε στα δύο πρώτα παιχνίδια της Εθνικής μας στην πορεία για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2020. Σε ποσοστό 50% οι 14 ποδοσφαιριστές που έπαιξαν τόσο κόντρα στο Λιχτενστάιν όσο και απέναντι στην Βοσνία φορούν ή είχαν φορέσει τον δαφνοστεφανωμένο στο στήθος.

Κόντρα στο Λιχτενστάιν ο Άγγελος Αναστασιάδης ξεκίνησε τους: Βλαχοδήμο, Μπακάκη, Σιόβα, Κουρμπέλη, Κούτρη, Ζέκα, Σάμαρη Φορτούνη, Μασούρα, Μπακασέτα, Μήτρογλου ενώ μπήκαν ως αλλαγές οι Κουλούρης, Κολοβός και Δώνης. Τρεις εν ενεργεία ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και άλλοι τέσσερις που έπαιξαν στο παρελθόν στους Πειραιώτες. Οι 3 εξ αυτών με σπουδαία επιτυχία, Μήτρογλου, Σάμαρης και Σιόβας και γνωστή την πορεία που πήραν μετά τον Ολυμπιακό. Μεγάλες μεταγραφές, σπουδαία καριέρα.

Ο τέταρτος της παρέας των πρώην ερυθρόλευκων δεν μπόρεσε να «πιάσει» στο μεγάλο λιμάνι. Ο λόγος για τον Κολοβό που πάντως επιχειρεί πλέον μια επανέναρξη της καριέρας του.
Ο ίδιος αριθμός παικτών που ανήκουν ή ανήκαν στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε και στο πολύ δυσκολότερο ματς στη Βοσνία. Κούτρης, Φορτούνης, Μπουχαλάκης ξεκίνησαν βασικοί όπως και οι Σιόβας, Σάμαρης ενώ οι Μασούρας και Κολοβός πέρασαν ως αλλαγή με τον νυν παίκτη της Ομόνοιας να πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης.

Και οι 8 νυν και πρώην ερυθρόλευκοι που ήταν στις επιλογές του Αναστασιάδη είναι δεδομένο πως θα συνεχίσουν να είναι. Συνάμα δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αν δεν ήταν τραυματίες οι Τοροσίδης και Λάζαρος θα βρίσκονταν σίγουρα στην «πρώτη γραμμή» ενώ και ο Τσιμίκας έχει μπει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στον προθάλαμο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Εν κατακλείδι είναι ξεκάθαρο πως κυριαρχεί το ερυθρόλευκο φόντο της Εθνικής που κάνει την προσπάθεια για επιστροφή στις μεγάλες διοργανώσεις. Απλά αποδεικνύοντας πως η πολιτική που ακολουθεί εδώ και χρόνια ο Ολυμπιακός «σαρώνοντας» την ελληνική αγορά είναι σωστή και αποδοτική. Με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να αποτελούν την ραχοκοκαλιά του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ