Μέσι: «Απομονώθηκα μετά το Μουντιάλ, με ρωτούσε ο γιος μου γιατί με σκοτώνουν με σχόλια»

Μέσι: «Απομονώθηκα μετά το Μουντιάλ, με ρωτούσε ο γιος μου γιατί με σκοτώνουν με σχόλια»

Συγκλονίζει ο Λιονέλ Μέσι με τα όσα βίωσε ύστερα από τον αποκλεισμό της Αργεντινής στο Μουντιάλ και την απόφαση να εγκαταλείψει την εθνική του ομάδα. «Ήμουν σε απομόνωση, μέχρι και ο γιος μου με ρωτούσε γιατί όλοι με σκοτώνουν με σχόλια και κριτικές».

Το Μουντιάλ στα γήπεδα της Ρωσίας ήταν η μεγάλη ευκαιρία για την Αργεντινή και ιδίως για τον Λιονέλ Μέσι να εξιλεωθεί για τις αποτυχίες του παρελθόντος. Παρά το γεγονός, πως η «Αλμπισελέστε» μόχθησε για να βρεθεί στα τελικά της διοργάνωσης, οι απαιτήσεις παρέμεναν υψηλές και για μια μια ομάδα τέτοιου βεληνεκούς είναι ευχή και κατάρα να στοχεύει μόνο στην κορυφή.

Τελικά, όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον τρόπο που θα περίμενε κανείς, καθώς η Αργεντινή γνώρισε πρόωρο αποκλεισμό μετά και την ήττα με 4-3 από τη Γαλλία στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Οι αντιδράσεις των οπαδών προς την ομάδα ήταν σκληρές, με αποτέλεσμα ο Λιονέλ Μεσι να ανακοινώσει πως δεν ξανά αγωνιστεί με το εθνόσημο στο στήθος. Οκτώ μήνες αργότερα και μετά την άρση της απόφασής του, ο μικρός μάγος παραχώρησε μια από τις πιο αποκαλυπτικές του συνεντεύξεις, εξιστορώντας τα όσα έζησε κατά το διάστημα της απουσίας του από το εθνικό συγκρότημα της χώρας.

«Ήταν τρομερά σημαντικό το πλήγμα που δεχθήκαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήταν η πιο άσχημη εμπειρία που έχω βιώσει με την εθνική ομάδα. Όλα ήταν λάθος, από το πρώτο παιχνίδι… Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και θέλαμε, δεν κάναμε αυτά που περιμέναμε…

Μετά το Μουντιάλ ήθελα ν’ απομονωθώ και να είμαι μονάχα με την οικογένειά μου για να προσπαθήσω να ξεχάσω το Μουντιάλ. Προσπάθησα να μείνω μόνος μου, μακριά απ’ ό,τι είχε να κάνει με την εθνική Αργεντινής.

Αυτή η φουρνιά των διεθνών δέχθηκε τρομερή κριτική, ισοπεδώθηκε. Είμαστε επαγγελματίες και θέλουμε πάντα το καλύτερο. Εγώ θέλω να κάνω κάτι σημαντικό με την εθνική ομάδα και θα παίξω σε όσα σημαντικά ματς δώσουμε. Πολλοί μου είπαν να μην επιστρέψω, οι φίλοι, οι συγγενείς, η οικογένειά μου… Ακόμα και ο γιος μου με ρωτούσε γιατί με “σκοτώνουν” με τόσα σχόλια όταν παίζω με την Αργεντινή. Δεν έχω πάρει ποτέ καμία απόφαση για προπονητή ή για παίκτες στο αρχικό σχήμα. Από την άλλη, όμως, δεν θέλω να μιλήσω για τα ψέματα που έχουν γράψει γιατί δεν θέλω να δίνω συνέχεια σε όλα αυτά.

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα απολαμβάνουμε πλέον την παρουσία μας στην εθνική ομάδα. Δεν είναι ευχάριστο το περιβάλλον και το κλίμα εκεί. Είναι λογικό που αλλάζει πλέον η γενιά των διεθνών, όμως έγινε πολύ απότομα κι έπρεπε να γίνει σταδιακά, με έναν συνδυασμό νέων παικτών και παλιών, πιο έμπειρων… Είναι λογικό να χρειάζεται χρόνος σε όλα αυτά.

Είναι ώρα να σταθούμε στο ύψος μας και να εμφανιστούμε ώριμοι, όχι όμως να μας “σκοτώνουν”. Αν είχαμε πάρει το Μουντιάλ της Βραζιλίας όλα θα ήταν διαφορετικά. Κάναμε τα πάντα, όμως στις λεπτομέρειες δεν τα καταφέραμε. Από τότε άρχισε όλο αυτό το κακό… Μονάχα ο Θεός ξέρει γιατί κάνει συγκεκριμένα πράγματα και ίσως πραγματικά κρατάει κάτι πολύ καλό για να μας φέρει» ήταν τα λόγια του στον ραδιοφωνικό σταθμό Club 947 του Μπουένος Άιρες .

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ